Monday, December 28, 2009

Ajándék Béka

Kaptam karácsonyra két kis békát. Úgy látszik nincs még elég állat a házkörül. Legalább ezek se nem zajosak, se nem szemetesek, igazán aranyos kis békák. Ha lánykoromban azt monták volna, hogy békát fogjak biztos elájultam volna. Hogy változik az ember!
Ma megpróbáltam őket lefotózni, nem is olyan könnyű, mert irtó gyorsan ugrálnak a vízben. Nem nagyobbak mint 2-3 cm. ha a lábuk nincs kinyújtva. Ezek afrikai törpe békák a vízben élnek. Csak kétszer egy héten kell nekik enni adni az is csak két-két szem kis bogyó így nem piszkosak.

Saturday, December 26, 2009

Karácsonyi Káosz

Ami rosszra mehetett még az rosszra ment Szent Este is. Úgy tűnik az idén nincs sok szerencsém. A nagy sürgés forgás közepette miután a fiam születésnapi tortáját megsütöttem, ma 30 éves Nimród, és a finom mogyorós krémet is pehely könnyűre felvertem (még soha nem sikerűlt ilyen jól) mikor megkóstoltam majd el ájultam. SÓS lett!! Nem néztem meg, hogy a édes vajban só is van, mert itt két fajtát is lehet kapni. Nem ezt a márkát szoktam venni és nem is néztem a tartalmát, csak azt, hogy édes. Ki a csoda gondolta, hogy só is lesz benne. Még jó, hogy nem kentem vele meg, mert szegény Apu megfordult volna a sírjában hiszen az ő receptje. Gyorsan szaladtunk másik vajért és újra kellett készíteni. Mondanom sem kell az már nem lett olyan könnyű hab.

A másik ami történt miután végre mindennel készen lettem és leültünk fotózni, elfelejtettem a lencsén a focuszt automatára rakni és a rossz világításban minden kép olyan mintha szaladnánk. Én azt hiszem egy kicsit elfáradtam a nagy főzésben. Nem olyan könnyű mindent magam csinálni. Végül is csak le tudtam mindenkit ültetni illetve beszuszakolni a kisebbik sofa-ra, mert az van a fa mellet, hogy mind rajta legyünk a képen. Nem lett jó persze mivel nem volt focus és a távirányítóval kattintottam. A lámpa amit felraktam nagyon erős volt. Nem volt időm kipróbálni így át kellett dolgoznom. Azért látjátok. Majd még teszek fel ha kész leszek a többivel.

Igyekszem hasonló módon csinálni mint otthon lánykoromban karácsonykor. Emlékszem mennyi sürgés, forgás volt: a főzés, fa diszítés stb. Szegény Anyu és Kismama sokat dolgozott vele, hogy nekünk olyan gyönyörű karácsony esténk legyen mindig!
Ez allul egy régi kép róluk még mielőtt én születtem volna. Sajnos a későbbiekről nincs képem. Balról a Dundi kutyussal Kismama és egy barát házaspár akit nem ismertem. Jobbra Édesanyám és Kismama férje, Postásapu. Később is mindig ilyen tele volt a fa szaloncukorral csak már sokkal nagyobb, mennyezetig érő. Szemem szám tátva maradt mindig a gyünyörű fa, gyertya fény és a sok ajándék láttán ami a fa alatt volt. Akkor még nem csomagoltak. Talán jobb is, mert irtó sok munka. A derekam már szét ment a sok csomagolásban. Karácsony napján Morzsikával szórakoztam egy kicsit. Nagyon igyekezett jól viselkedni és türelmesen viselte a Santa sapkát csak a fehér golyóval nem volt kibékülve a végén.

Másnapos!Mi ez, hógolyó?Itt már nagyon elfáradt a sok ülj ide, ülj oda, ne mozdulj parancstól.

Ünnepi fáradság.

Sunday, December 20, 2009

Merry Christmas, Boldog Karácsonyt!


Pár nap és itt a Karácsony. A fa már áll szépen feldiszítve mint minden évben. A szobát a fenyő illat tölti be. Sürgés, forgás, rohanás minden nap. Még ezt felejtettem el venni, még ez is kell...alig érek rá ide leülni írni vagy a fotókon dolgozni. Csomagolás, főzés még hátra van. Mikor gyerek az ember azért izgul, hogy mit fog hozni a Jézuska most pedig azért, hogy minden kész legyen idejében Szent Estére, mindenkinek meglegyen a kivánsága. Nem is olyan könnyű a Santa Claus-né szerepe! Ilyenkor sok, sok emlék jut eszembe megint a régi Karácsonyokról de a rohanás kizökkenti az embert a szép álmokból.
Remélem nektek nyugodtabb, békés Karácsonyotok van otthon. Itt ilyenkor van a legnagyobb tömeg a freeway-eken, az űzletekben. Azoknak jó akik el tudnak utazni ki a természetbe. ...bár most az utazás is igen körülményes lehet. A hóviharok miatt sok helyen a repülő járatokat is leállították, az utakon a forgalom áll. Itt Californiában most éppen nagyon jó idő van amolyan igazi californiai karácsony. Legalább ennyi jó van benne. Igaz hiányzik a hó de csak a fotókról. Nem nagyon örülnék most egy hóesésnek itt. Elég volt a két héttel ezelőtti fagyból is. Kivánok nektek Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket! Zsuzsa

Wednesday, December 9, 2009

Boldog Karácsonyi Ünnepeket!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kivánunk minden kedves barátunknak.
Merry Christmas to All!

Tuesday, December 8, 2009

Cheese..cheese and more cheese

Eat cheese, very healthy. You can get Free Sample if you visit this blog. We love cheese!