Monday, February 22, 2010

Filters

Ma játszadoztam egy kicsit a photoshop filterekkel és ezek az eredmények:
Érdekes változatokat lehet kihozni.

Sunday, February 21, 2010

Februári Napok

Régen Áprilisban voltak ilyen bolond napok. Ma Februárban. Hol esik, hol úgy süt a nap, mint nyáron. Már egész héten a nagy viharokat vártuk megint de csak kis eső esett ami éppen nem árt. Legalább nem kell locsolnom. A fiaim elmentek Arizonába így ketten vagyunk itthon. Nagy csend van, szokatlan...Gondoltam én is ki kirándulok a Balboa Parkhoz megnézni nyílnak-e már a csresznye fák. Még soha nem láttam, mindig későn mentem ki. Állítólag nagyon szép a tó körül a sok rózsaszínben pompázó fa. Sajnos még nem nyílott csak rügyeznek de szép felhők voltak és kevés látogató, így tudtam pár képet kattintani. Az egyik fa tele volt daru madarakkal. Azt hiszem az eső után szárítgatták magukat, vagy hosszú út után pihentek, mert mind mozdulatlanul ült. Sokáig vártam hátha felélednek de nem volt szerencsém. Még ennyit nem láttam együtt itt. Ez a kettő volt csak ébren, valamin veszekedtek. Úgy tűnik a világosabb színű lehet a lány, mert a másik csak mondta a magáét de nem reagált rá. Lehet udvarolt neki...
Az elmaradhatatlan Sirály:...és a kacsa: Howdy PartnerSzép fehők a Balboa Park felett:Horgász Dude:
Majd mégtöbbször kijövök ide talán sikerül a virágzo fákat is lekapni.
Ma és tegnap nem kellett főznöm se mivel csak ketten voltunk, kinait hoztam nagyon finom volt. Én is szoktam készíteni kinait de az azért soha nem lesz olyan finom, mint amit a Panda Expressnél veszek. Lehet csak nekem, mert a fiúk szerint finom mindig. De így vagyok a Taco-val is. Nekem mindig jobban ízlik amit veszek. Lehet, mert nem kell nekem elkészíteni? Így volt időm még szórakozni is egy kicsit a Photoshoppal.

Ez egy desert lilly a kertből:
Garden fantázia:

Monday, February 15, 2010

Tulipán

A hétvégei ünnepekre vettem az asztalra egy csokor tulipánt. Emlékszem otthon a tulipán a tavaszt jelentette a nárcisz, hóvirág, gyöngyvirággal együtt. Itt hóvirágot még nem láttam mióta itt vagyok. De ha így megy az időjárás változás még azt is megérhetem. Néha egész fagy pontnál van itt is éjjel. Tulipánt egész évben lehet kapni de ilyenkor a legszebbek és nyílnak a szabadban is. Pl a kék Jácint is nyíllóban van az udvaron.
Ma végre a kék Jácint is kinyilt. Csodálatos finom illata van.

Thursday, February 11, 2010

Főzzünk egy kicsit...

Ma a fiam egyik kedvenc ételét készítettem ma el. Gyorsan meg van és finom. Itt Fiesta Chicken -nek hívják ami Ünnepi Csirkét jelent de én csak Californiai Rizses Csirkének mondanám.
Lefordítottam nektek a receptet próbáljátok ki nagyon finom. Aki a csirkét nem szereti az elkészítheti disznó hús darabokkal is.

Chicken fiesta - Californiai rizses csirke


11/4 kg csirke darabok körülbelül (lehet csont nélküli is, vagy disznó hús is )

fekete bors
piros paprika
2 nagy kanál vaj vagy margarin
1-2 szál füstölt kolbász pl. gyulai féle felszeletelve
3/4 csésze zeller szár felszeletelve
3/4 csésze zöld hagyma felszeletelve a zöld részével együtt
3 csésze megfőzött fehér rizsa
1 kanna 12 oz (kb. 16 nagy kanál) konzerv kukorica
1/2 zöld paprika felkockázva apróra
1/4 piros paprika felkockázva apróra ha van a szin miatt
2 kis kanál citrom lé
A csirkét beszórod a só, bors, pirospaprikával. Én csirke mellét használtam most, csont nélkül.
A vajon elő sütöd szép pirosra közepes tűzön egy nagyobb lábasban amibe később a többi is belefér.
Mikor szép szine van kiszeded a csikét és a zsírjában puhára dinszteled együtt a felvágott kolbászt, hagymat, paprikát.
Hozzáadod a rizsát a kukoricát és a citrom levet. Összekevered, sózód, borsozod tetszés szerint és egy kivajazott lapos tepsibe öntöd. Én szeretem az üveg tepsit használni.
A tetejére szórod a csirke darabokat és kicsit belenyomkodod a rizsába. Letakarod aluminium fóliával és közepes meleg sütőben kb. 30- 40 percig sütöd míg a hús puha lesz.
A fiam reszelt sajtot tesz a tetejére amit pár perc alatt ráolvaszt. Én csak simán szeretem salátával vagy céklával. Jó étvágyat!

Közben még tudtam fotózni is ma. Volt egy látogatónk a kertben egy fakopácsoló harkály. Itt én még ilyen szép szines nagy méretű harkályt nem láttam. Sajnos nagyon hamar elrepült mikor észre vett a magas fáról, így csak két kép sikerült róla.

Wednesday, February 10, 2010

Bálint Nap

Itt Valantine's Day... Nem tudtam melyik ünnep ez nálunk mivel senki nem volt Bálint a családban.
A Wikipedia szerint ez a magyar változata:
Szent Bálint napján tartják főleg az angolszász országokban a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol név közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és az utóbbi másfél évtizedben népszerűvé. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.
A szokás eredete, hogy Szent Bálint a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

Kinyílt a kertben a rózsaszín Azália gondoltam épp jó lesz erre az ünnepre.

Happy Valentine's Day

Saturday, February 6, 2010

Miért ne igyunk hideg vízet étkezés után?

Ez egy nagyon jó cikk de angolul kaptam, így megpróbálom lefordítani nektek:



Heart attack = Szívroham
A képen:
Blod clot - Vércsomó, Artery - Ér, Cholesterol plaque - Koleszterin tábla,
Coronary arteries - Szívkoszorúér
Healthy muscle - Egészséges szívizom, Dying muscle - Elhalt szívizom
A kinaiak meleg teát isznak az evés közben nem hideget. Talán itt az ideje, hogy mi is átvegyük ezt az étkezési szokást.
Akik szeretnek hideg italt inni jobb ha elolvassák ezt a cikket. Tudom jól esik a finom hideg ital étkezés után de gondoljunk csak bele:
A hideg víz besűríti zsiradékot, olajat amit épp fogyasztottál. Ez nagyban lecsökkenti az emésztést. A gyomorsav hatására ez a sűrített zsiradék sár lebomlik és sokkal gyorsabban kerül be a bélrendszerbe ahhol a belek falára ragad. Hamarosan ez hájjá alakul és ez vezet az érszűkülethez és a rák képződéshez. Ezért ajánlatos meleg levest vagy meleg, legalább is langyos italt inni étkezés közben vagy után. Ne felejtsétek el. A hideg hűvös italok evés előtt egy órával vagy utána egy órával már egészségesebbek!

sziv


A szivroham tünetei:
Fontos tudni, hogy nem minden szivroham jár a bal oldali kéz fájdalommal! Figyelj az álkapocs fájdalmakra! Nem mindig lesz melkas fájdalom sem az első szívrohamoknál. Hányinger és nagyfoku izzadás is nagyon gyakori. 60% a az embereknek alvás közben kap szívrohamot és nem is ébred fel rá. Fájdalom az álkapocsban felébreszt az álmodból is.