Tuesday, November 9, 2010

Jönnek az ünnepek..

Ez az idő mikor sorban jönnek az ünnepek amivel nem is lenne semmi bajom, még szeretem is őket csak ne mulnának  az évek ilyen gyorsan el. Október 31., Halloween napja után csak egy pillantás és vége az évnek.  Nem hiszem el, hogy megint itt a Thanksgiving, az én szülinapom és a Karácsony. Itt nem esik a hó, nincs 4 évszak, így az év négy részre osztása sincs és egybe folyik az egész év. Csak szilveszter után vesszük észre, hogy vége az évnek és újra várhatjuk a tavaszt ami a legszebb itt. Szeretem az ünnepeket de nem szeretem a sok rohangálást, vásárlást, gondot. Még nem értem el odáig, hogy az idén a vásárlásra gondoljak pedig ilyenkor érdemes megvenni mindent előre és letudni az egészet. Nyugodtan élvezni az ünnepeket.
No és a sok főzés! Néha rám jön a sűtés-főzés kedv de nálam soha nem tudni mikor.  Most fel kell készítenem magam, lessz elég alkalom sütögetni. Utána meg diétázni!
Addig is míg van időm rajzolgatok, fotózok.
Vasárnap ki kirándultam a Huntington Library-ba  fotózni, remélve szép őszi szineket fogok látni de még nem sárgultak meg a fák levelei. Azért szép volt, gyalogoltam kb. 5 órát megállás nélkül. Nagyon jó volt megmozgatni a még meglevő izmaimat. Bár mikor hazaértem már minden porcikám fájt. Sajnos ez  a korral jár. Régen egy- egy ilyen kirándulás meg se koccant nekem. Sokat kattintgattam annak ellenére, hogy a Canon azt mutatta nincs ellem a gépben. Nem tudom miért...de izgultam végig, mert csak egyet vittem.


Elkészült a Kinai Park is végre.

A Japán kertben a Koi halak gyönyörőek voltak és olyan szelídek, szinte pózoltak.



English Garden egy része a Huntington Parkban:





Monday, November 1, 2010

Nagy macskák új technikával

Még mindig a texture-szövet lapokkal kisérletezek. Elővettem pár régebbi képet a tigrisekről.
 ..és a páváról. Remélem tetszik így ezzel a háttérrel. Sajnos a régi képernyőkön egy kicsit sötétnek mutatnak. Az eredeti képeket a régi blognál megnézhetitek. Sok munka rárakni a lapokat de szerintem megéri, sokkal jobban mutatnak így. Lassan majd csak rájövök, hogy mit hogyan is kell csinálni a Photoshop-al. Hogy tetszenek?
Egy mérges Flamingó az állatkertből.