Wednesday, March 30, 2011

Macró - Abstract

A sok eső után gyönyörű zöld minden Californiában. A kertben nyílnak a virágok és a hegyek még havasak. Macró képeket fotóztam a napokban, hogy kinnt is legyek a Vizslákkal. Nem sok bogarat találtam ezen a nagy udvaron. De lehet csak a szemem kezd rosszabb lenni és nem látom őket. Katica bogár sincs csak pár olyan pici bogár, mint a tű hegye. Akkor veszem csak észre őket, mikor a nagyító lencsébe kukucskálok. Milyen érdekes világ is a bogarak világa! Mivel állványozni nincs időm, várni, hogy épp oda jöjjön egy picurka bogár a lencse elé, így csak kézben tartom a kamerát a monopoddal ami segít egy kicsit rögzíteni. Persze ha felfedezek végre egy egy bogarat Morzsának épp oda kell dugni a pofáját és már el is tűnt! Így elég lassan megy ez a Macró fotózás.
Csak egy ici-pici legyecske hatalmas szemekkel
 Ez is egy légyfajta
Morzsa figyeli a bogarakat. Talán többet lát mint én!
Dandelion seeding. ..hogy is hívták ezt otthon? Sokat fújtuk gyermekkorunkban, mintha ejtő ernyősök lennének..
 Pittosporum.
Most nyíllik csodálatos finom édes illat van az egész kertben tőle.

Pár abstract képpel is kisérleteztem. Emlékezve a férjem zűrös, zavaros álmaira amiket reggel szokott mesélni. Érdekes fantáziája van.
Dream - Álom
Ez pedig egy fűmag - crabgrass seed eredetileg. 
Seeding"

Tuesday, March 22, 2011

Eláztunk!

Olyan eső, vihar volt vasárnap itt Los Angelesben, hogy teljesen eláztunk. A gyönyörű tavaszi idő után jött ez a borzalmas vihar. Jól megtépte a fákat, bokrokat, virágokat pedig olyan szépen kezdtek kihajtani, kizöldűlni. Az eső itt mindig így jön vagy túl sok egyszerre vagy sehol semmi és minden kiég.
A mult héten szépen összetakarított kert ma megint úgy néz ki mintha a Japán Tsunami érte volna el. A pocsolyát is le kellett engednem, mert szegény Koik majdben kiúsztak a medencéből.
Írtam régebben, hogy az állatok előbb megérzik a veszélyt, mint az ember. Mielőtt a Japán földrengés és Tsunami jött már 2 nappal előtte Piri, az öreg vizslám ugatott egész éjjel- nappal megállas nélkül.  Nem tudtam elképzelni mi lett vele. Ha kinnt volt, ha bennt csak ugatott ha nem voltam mellete. Aztán lassan, lassan ahogy az utó földrengések multak és kezdett visszaállni minden a rendes menetre, abba hagyta. Már kezdtem azt gondolni elment az esze is, mert szedte össze az összes játékát mintha a kölykei lettek volna és rakta vagy maga köré vagy biztonságos helyre. Pl a bokorba. Nem vagyok egészen biztos benne, hogy a földrengést érezte-e vagy csak kezd az esze kihagyni, mivel 14 éves lesz nemsokára. Bár másoktól is hallottam, hogy a kutya ugatott napokig. Minden esetre érdekes. Most minden rentben, alszik nyugodtan egész éjjel.

Nem is voltam sehol fotózni, nem mertem itthon hagyni nehogy valami legyen vele míg távol vagyok. Vasárnap óta pedig minden el van ázva és megint nagy esőt, vihart igérnek a hétvégére. Minden tartály már tele van vízzel amit majd locsolásra fogok használni, mert itt a víz olyan drága lassan mint az arany.
Nem volt kedvem sehova menni, csak pár kerti virág képpel szórakoztam és főztem. Ma például "Pot Roast" volt ami írtó finomra sikerűlt.
Nem a hurka amit egy hete csináltam de megfogadtam, hogy soha többet nem fogok! Én még ennyit nem kinlódtam egy étel készítésével sem. Nem lett éppen rossz de én rá se tudok nézni. Az egész ház tele volt a szagával. Betelt egy hét mire ki tudtam szellőztetni utána. Az ilyen nehéz ételek igazán ide Californiába nem valók csak néha eszembe jutnak és akkor nekifogok szórakozásból de jobb lenne ha barkácsolnék inkább!! Mindegy ezt is kipróbáltuk és nem halltunk meg tőle. Azért meg lehet enni és a Vizslák is szeretik. Az a lényeg, nem?
Rózsa utolsó napjai
Hardy Lily
Rózsa közelről
Fantázia


Monday, March 7, 2011

Új photoshop

Pár új kép a legújabb CS5 Photoshoppal. Már egész belejöttem bár még kell pár videót átnéznem hozzá. A Russel Brown Tutorial nagyon jó.  A selective - tool a leghasznosabb amivel kijöttek. Sokszor igen nehéz a vékony hajszálakat elválasztani a háttértől amit kicserélünk. Igaz én nem sok portrait képet készítek de azért tudom használni az állatoknál is. Ezen próbáltam ki először egy új háttérrel.
Most nagyon szép idő volt a héten így sokat voltam kinnt. Jó is, mert az ember elgörnyed itt a computer mellett. ...pedig szeretek festeni, rajzolni.
A Pocsoját is kitisztítottam. Érdekes módon nem fagytak meg a Koik és az aranyhalak a hideg vízben. Volt úgy, hogy 40 F. alatt volt a víz hőmérséklete. A kezem majd lefagyott mikor a szökőkút filtert tisztítottam. Sajnos a kis teknőst nem láttam már Október óta. Remélem valahol alszik, hiszen van hova elbújnia a cserepek között. Olvastam, hogy ilyenkor alszanak és csak Március-Április körül jönnek elő. Remélem túl éli a szokatlan hideg telet. Ma ahogy kitisztítottam a filtert olyan ficánkodást csináltak a halak a víz tettején, hogy egész meglepett. Mintha játszottak volna a melegebb tavaszi időben. Aztán a verebek jöttek nagy fürdést rendeztek a csobogó vízben. Mire beszaladtam a cameráért és kijöttem már mind eltünt. De ez mindig így van. Ha kell soha nincs nálam a gép, sajnos.

Meerkar, ez eredeti a kamerából:
Pelikán
Lion portrait
Magnólia
Bergenia