Wednesday, July 13, 2011

Lusta nyári napok

Mi mást lehet csinálni ebben a nagy melegben. Lustálkodni, heverészni és fotózni ha épp ki mersz menni a lakásból. Irtó hőség volt az elmúlt héten. Ráadásul még nehéz vizes is volt a levegő. Azért ki, ki mentem az udvarra de csak pár percre, inkább csak a pocsoja mellé. A víz kellemes hűvös maradt a kinti forrósághoz képest. A Koik is lustán uszkáltak, csak akkor éledtek fel ha az ujjam beledugtam a vízbe. A legnagyobb Koi nagy ijedelmemre szépen bekapta! Elősször úgy megijedtem, azt hittem leharapta a kis újjam de mivel foga nincs így szerencsém volt. Azóta a kezemből eszik. Megengedi, hogy megsimogassam. Hatalmas cuppanós csókokat ad az újjamra. Milyen érdekes, hogy még a halak is szelídek tudnak lenni! Nem gondoltam volna, hogy van ennyi eszük. Morzsa féltékenyen nézi. Vajjon mit gondolhat? Érdekes módon megismeri ha én megyek oda és csak egy kis idő után bízik más emberekben is. Például Ági és Nico mikor megpróbálta etetni bele tellett egy fél óra mire megbízott bennük, hollott tőlem már elvette az ételt. A természet nagyon érdekes!
A csiga tojásokból is van már rentgeteg és ahogy az egyik fűrtöt lelöktem véletlenül, láttam, hogy kis csigák vannak benne. Nem tudom mennyi marad meg és mennyit fognak megenni a halak de nagyon kiváncsian várjuk.
Nem sok energiam és kedvem volt kertészkedni ebben a melegben. Ez sajnos itt mindig így van a nyáron. A fél udvar száraz de ahogy jön egy eső vagy hűvösebb hét, megújjul megint minden. Nem győzök locsolni. A legjobb csak bennt a hűvos szobában.
Nagy örömömre nyertem is a képeslapommal amit Anyunak készítettem a héten. Igaz ő már nincs köztünk de ahhol van látja.
Üdvözlet Venice, Californiából:

Pár kép amit a Japán kertben készítettem vasárnap ahova azért kiruccantam sétálni.
Lotus virág:
 Pár szitakötő:
Great white Heron - Fehér  Darú
 Ez egy fekete tarajos éjjeli Heron - Darú . Ezen épp nagyon mérges volt rám amiért megzavartam.
 Aztán megbékült és kiváncsian nézte mi a csudát csinálok azzal a hosszú csővel:

Clivia
 Agaphantus: