Tuesday, January 31, 2012

Tavaszodik?

Hírtelen nagyon jó idő lett. A virágok nyílnak a kertben és még egy szép kis lepke is megjelent. A zoom lencsém csak ma jött vissza a Canon-tól így bele tellett egy órába mire elkaptam a macró lencsével. Ahogy közelebb mentem mindig elszállt. Még nem volt beidomítva :) Végül is azért egy aránylag jó kép lett róla is és pár virágról ami éppen nyíllik.






Ez a Fothnight Lily magháza a maggal együtt ahogy ép készül kipotyogni. Az ember elmegy mellette észre sem veszi milyen érdekes formálya van.

Monday, January 30, 2012

Dancing Clouds - Táncoló felhők.

Miközben a kamerát tisztítottam készüt ez a pár kép a felhőkről és a fák koronájáról. A legtöbb ember észre sem veszi milyen szép néha az ég. Rohanunk egész nap és fel se nézünk. Most három napja minden tisztítás utén egy egy képet kellett csinálnom a kék égről, hogy van-e benne még kis piszok. Szerencsém volt, mert épp érdekes felhőket fújt a szél és úgy tünt mintha táncoltak volna a fa ágai között. Különben is nagyon szép idő van, tiszta tavasz. A fiatal sárga barack fa is virágzik már az udvaron.  











Wednesday, January 25, 2012

Elle...valamivel szórakozni kell.

Moda 1.
Moda 2.

Jungle Tripp

Cat 1.
Cat 2.

Saturday, January 21, 2012

Koi Festés

A photoshop CS5 smudge festést próbáltam ki. Egy Koi csempe képet akartam kihozni bellőle. A vége ez lett. Nekem tetszik de az én véleményem nem sokat számít hiszen az én csinálmányom. Azért ide teszem hátha nektek is megtetszik :)

Wednesday, January 18, 2012

Balboa Park

Tegnap kivittem a kis videó kamerát a Balboa Parkba, mert épp arra jártam. Nem volt sok időm így csak pár képet és videót készítettem. Jó ez a kis camera csak én nem vagyok még elég jó kezelni. Mivel nem látom jól, persze a szemüveg a fejem teején van nem a szememen, ezért sokszor homályos és gyorsan mozog a kép. Azért láthatjátok milyen szép, kellemes hely főleg ilyenkor délben mikor az összes mexicói dolgozik. Később már nem lehet kimenni annyian vannak és szemetelnek pedig a szemét tartó minden 10 méteren el van helyezve. Nem értem őket!
Mindegy, itt van pár kép és videó. Szép napos, de hüvös idő volt. A fák még kopárok de nemsokára kihalytanak és akkor megint kijövök. Nagyon szép mikor a Cseresznye fák nyílnak.


 A fehér daru. Nem tudtam közelebb menni és a zoom lencsémet elküldtem a Canon-hoz tisztitásra. Kiváncsi leszek, hogy tisztítják ki.
 Cormorant-ok. Érdekes fura madarak. Sokszor olyan humorosan viselkednek.









Sokan vannak akik gyalogolnak, bicigliznek itt a parkban. Van aki a kacsákat, madarakat eteti. A nem kiépített részén pedig horgásznak. Oda nem szoktam menni egyedül. Soha nem lehet tudni, mert vannak gangek is. Van egy védett rész is ahhol még nem voltam, de nem ajánlják az egyedül való fotózgatást. Majd kimegyünk a fiúkkal. Az a rész nincs kiépítve, természetes állapotban van talán még békákat is találok. A tavalyi Bul frog béka lárva úgy eltünt a Pocsojámban, hogy soha nem is láttam őket. Lehet a Koi-k ették meg, mert kettő már nagyon nagy lett.
Pár napja az egész víz tele volt macska szőrrel. Beleesett egy idétlen macska de fogni nem tudott semmit még szerencse. Szerintem megilyedt a víztől, mert nem is látni milyen mély. Most körbe hálóztam egy napi tisztítás után. Talán így jobb lesz. Jó hideg a víz nem nagyon mozognak a halak sem. Lassabban úsznak, így jobb képet lehet készítni. A víz feketének tűnik az alján lévő kövek és az oldalán az algától. Ez jobban kihozza a szép szineket. Talán tudok egy szép Lotus virágot nevelni az idén benne a lilliom mellé.





Ez a Balboa Park:
Sajnos egybe nem megy fel a video. Szét kellett kettőbe vágnom. Ígyaztán nem olyan jó, mintha egybe lenne de azért láthatjátok milyen kellemes, szép hely a város közepén. Óriási területen van. Nemcsak a park de sport telepek is körülötte. Sőt a Japán kert is itt van ahová szoktam járni szintén fotózni. Talán később arról egy jobb videót tudok készíteni.


Saturday, January 14, 2012

Fotó kirándulás

Régen voltam fotózni az ünnepek miatt. Már alig vártam, hogy mehessek kattintgatni. Ma végre elszántam magam annak ellenére, hogy a zoom lencsém bellül porszemcsés és nem tudom kitisztítani. Sajnos el kell, hogy küldjem a Canon-hoz egy pucolásra. Valahogy belekerült a pici por szemcse vagy szösz és már unom a képeket javítgatni, tisztogatni. Be kellene cserélnem egy másik lencsére de nem döntöttem még el, hogy melyikre, mert elég nehezek és a kezem már nem olyan biztos, erős. Majd meglátjuk...
Szerencsém volt ma bár csak délben tudtam menni megint fotózni ami a legrosszabb idő de azért aránylag elég jók lettek a képek. Párat már lekicsinyítettem, hogy lássátok. Sok madár volt a tónál. Darú illetve Egret, kacsa, Heron, liba és a fekete Comorant aminek a magyar nevét nem ismerem. Gondoltam készítek egy kis videot de már kinnt vettem észre, hogy a memory kártya nincs a gépben. Majd legközelebb.

Watch where you land you Moron!




 Morzsa is a képre került. Mivel unatkozik egyedül sokat kell kinnt ülnöm vele és mi mást is lehetne csinálni, mint kattintgatni. Szép idő van így kellemes kinnt ülni.