Sunday, September 22, 2013

Carrillo Beach

 A lagunától nyugatra található a Leo Carrillo Beach. Az első európai expedíció két hajója 1542 október 10-kén érkezett Juan Rodrígez Cabrillo spanyol felfedező parancsnoksága alatt. Három napot maradtak, a spanyol király nevében birtokba vették a környéket. Persze azóta már beépült legnagyobb része. A szinészek villái sorakoznak itt lezárt privát tenger parti részekkel.  Azért van olyan hely még ahová bárki mehet. Főleg a surf sportot kedvelők látogatják.
A mult vasárnap mi is kiruccantunk Carrillo Beach-hez. Csaba felfedezett egy jó lejárót amit nagyon nehéz megtalálni, mert hosszu kilómétereken lehet ugyan parkolni fennt a Beach melletti freeway-en de le nem tudunk menni a sok bokor és meredek köves, homokos talaj miatt. Ez az eldugott lejáró épp jó helyen van nem kell sokat gyalogolni és én is letudok menni. A legtöbb részen meg se próbálnám a nehéz kamerával. Gyönyörű idő volt, igazán kellemes a Valley forróság után. Jól kigyalogoltuk magunkat ami nem is olyan könnyű több mile-t menni  a homokban. Jól elfáradtam és még "pár száz" kép is sikerült. 
Út le a bokrok között:


Eldugott szép csendes part:



Nem vittem a zoom lencsémet gondolva, hogy túl nehéz lesz cipelni és így csak tájképet sikerült kattintanom. A hullámok se voltak nagyok hiába vártam hátha elkapok egyet. Azért így is szép lett a kép.



















Végül egy festmény is lett:



Monday, September 2, 2013

Scarabs - Csere bogár

Csere bogár , sárga csere bogár mikor lesz nyár? Igaz nálunk nem sárga hanem zöld és a nyár is eljött már teljes erővel.


 Végül is elkaptam repülés közben.