Monday, May 25, 2015

Emlékezzünk

Ma van a Memorial Day. Sok, sok fiatal elhúnyt a háborúkban. Ha rajtam mulna soha nem lenne háború. Az emberek nagyon buták!
Régen jártam itt.. Nagyon elfoglalt voltam az elmult pár hónapban. Azért néha le, le ültem ide pár képet mázolni. A virágaim nagyon szépek az idén a kertben annak ellenére, hogy nagy szárazság van Californiában. Volt egy két hetes eső és épp jó időben, így mind felújjult. Persze azóta egy csepp sem esett, pedig borus idő van minden nap. Igérik de sehol semmi. Le is kell csökkenteni a vízhasználatot 25 szézalékkal a szárazság miatt. Büntetik aki nem tartja be. Már teljesen barna a maradék fű és a város fizet 2000 -3000 dollárt annak aki felszedi a zöld fűvet és homokot kavicsot rakat le kaktuszokkal. Az egyik szomszédom már meg is csinálta. Nekem nem tetszik.
Csaba végre át tudott költözni Ágival a másik házunkba. Össze lett kötve a kettő egy tégla úttal amit Nimród rakott ki nagyon szépen. Most így még nagyobb a kert.  Festés, javítás, butor cipelés stb. el voltunk foglalva a belső javításokkal.  Nem sok idő maradt fotózásra de azért lett egy- két kép.


A Clematis is nyíllik az idén:

 Jacaranda fa virága.

 A pocsolyához vezető lépcsőn is nyílnak a virágaim.
Átfestve:
Vízi Irisz
 Falkép lett bellőle. Napi nyertes fotóm:
A kaktuszok is nyíltak:

Még egy kép a Jacaranda virágról:
Jumping Jacks, egy fali kép a kis violákról:
California Poppy- pipacs:
Chrysanthemum:
Desert Lily, szeretem, igénytelen. Szárazságban is virágzik.
Ez a muskátli sem igényel sok vízet és nagyon szapora:

Wind Dancer - nyertes kép:
Iceland Pipacs:


 Még a gaz is jól mutat a nagy eső után:
 A szöllő is kihajtott:

 A koi halaim is meg vannak még. Át élték a telet, egyre nagyobbak de a víz már kezd algásodni. Nehéz pucolni, mert nincs növény benne én meg nem nagyon értem rá. Még szerencse, hogy őket nem zavarja
 Abstract lett az egyikből Koi halból:
 Morzsa pofája. Nem szereti ha fotózom! Ő is öregszik sajnos. Már 11 éves mult.

 Nimród és Morzsa az egyik új tégla úton. Morzsa oda vissza rohangál a két kertbe de csak ha én is kinnt vagyok. Élvezi a nagy területet.
Ma, mivel Memorial Day van, ünnepelünk. Sajnos nem tudok elmenni sehova a munkák miatt. De azért Bogrács Gulyást főzünk a másik udvaron. Remélem tudok egy két jó képet kattintani. Borus idő van megint de nem esik pedig kellene.