Saturday, August 29, 2015

Galaxcy Note 5 telefon

Hurrá, megjött az új telefonom! Idáig nagyon jó. A képek és a Videó sokkal jobb, mint a Note 2 - vel.

Nagyon olcsó volt mivel A Samsung adott egy nagy leírást a visszaküldött régi HTC telefonokra. 200 dollárt egyenként, ami írtó jó és azonkivül is volt 150 dollárom mivel régen vagyok a Sprint-nél. Igazán csak telefonnak használom, de azért jó ha van a kép, videó stb. benne. A ceruzája is sokkal jobb. Rajzolni is jobban lehet vele, mint a Note 2 ceruzájával. 
Most egy darabig szórakozok vele. Mi lenne ezek nélkül a játékok nélkül. már el se tudjuk képzelni.
Earth Wind Sea:
A Note5 ecsettel első próba. 

Road:

Sunday, August 16, 2015

Carrillo Beach Second

A tengerparti kirándulást próbálom összerakni de csak ezzel a proba Gold Show Pro-val azért van a sárga felírás rajta. most, hogy beraktam a Windows 10-t a computerembe nem tudom hol van a video, készítő softwarem. De talán így is látni. Nálam ha kinagyítom nem lesz éles, mert a szélesvásznú képernyőn nagyon meghúzza.

Mexicói vacsora

Tegnap a TV-ben egy mexicói főző műsort néztem. Általában a Taco-n, burito-n, salsa-n kívül nem nagyon szoktam mást készíteni ami a mexicói konyhából van de most ez a saláta nagyon megtetszett és ma megcsináltam. Nagyon finom lett. Könnyű elkészíteni ti is meg tudjátok csinálni. Igaz egy valami nem volt itthon, a Tomatillo, amit én soha nem használok, (olyasmi mint a zöld paradicsom) de így is finom. Spanyol rizsát csináltam a sült csirke mellé és főtt kokuricát. Így igazi mexicói ízek lettek.

A Pico de Guacamole saláta:

2 közepes uborka kis kockákra vágva (ha nagyon magvas azt kiszedni. Én perzsa uborkát használtam.
4 tomatillos (nekem ez nem volt így kihagytam)
1-2 zöld alma ami savanykás kockára vágva (itt Granny Smith)
2 zeller szár vékonyra vágva
1/2 csésze piros hagyma felkockázva
1-2 jalapeno paprika nagyon apróra vágva (erős paprika de az ereje kivágva)
1-2 csésze cilántro felvágva apróra( nem a petrezselyem de hasonló, nagyon illatos,  nem tudom otthon van-e)
1-2 frissen kinyomott lime citrom leve
3 nagykanál oliva olaj
2 kiskanál só
3 érett advocado felkockázva ( azt hiszem már van otthon is)

Mindent összekeversz és a végén rakod csak bele az Advocádo-t hogy ne törjön össze nagyon. lehűtöd, hogy az ízek összeáljanak.

A Spanyol rizsa is egyszerű nagyon:

2 csésze rízs
1/3-1/2 csésze olaj
1 kis kanna paradicsom pöré
6 szál cilántro felvágva
1 kis kanál só
1 kis kanál foghagyma összezúzva
4 csésze víz
1 csirke kocka (itt chicken bouillon) de ha van csirke leves akkor az is jó.
Pici őrölt cumin or comino de nem a kömény
Pici örölt fekete bors
Az olajat felmelegítjük és a száraz rizst világos barnára pirítjuk benne. Közben ha nincs húslevesünk a vízben a bouillon kockát felolvasztjuk. Felöntjük a rizst vele, bele a többit és fedő alatt lassu tűzön 20-30 percig főzzük. Nekem jó lett 20 perc alatt. A recept 40 percet ír de az sok szerintem.
Mind ezt sült hús mellé tálalod. Nálunk csirke volt de sült ropogós malac is finom.

Jó étvágyat!

Meleg napok

Olyan meleg napok vannak, hogy semmi kedvem kibújni a házból. Inkább bennt hűsölök a computer előtt. Ennek az a hátránya, hogy már elültem a hátsómat. Még sütni, főzni sincs kedvem ebben az időben. Még itt bennt is érezni a meleg levegőt hiába megy a hűsítő levegő. Morzsa is csak be, be szalad utána ki de hamar vissza. Nem is tudom, hogy tud a forró betonon menni. Nem égeti a talpát?
Még a Jeepem is felfort a mult héten, mert kilukadt a radiátor. Meg izasztott egy kicsit, mert nem indult miután Nimród kicserélte. 3 napig szívtam a fogam, nem akarok még új kocsit venni. Ami tetszik kb 40-50 ezer dollár. De az sem tetszik igazán. Az új Jeeptől is félek egy kicsit, mert nem jók a vélemények róla. Hál Istennek végül is csak egy új elem kellett bele, az merült le teljesen. Azóta szépen megy csak el ne szóljam. Szeretem a Jeepemet, jó vezetni pedig már 20 éves. Most süti a nap a ház előtt.
Itt van pár kép amivel szórakoztam. Próbálgattam a 3 Dimenziós képeket de nem sokra mentem vele. Aztán elfogyott a türelmem. Az egyik, a "Cones" viszont mindenkinek tetszik, nyertem is vele sok helyen.

Ez egy másik kisérlet de fogalmam sincs hogy csináltam. Talán ha lesz még újra türelmem hozzá utána nézek mégis hogyan kell az ilyet csinálni. 



A rajta lévő Kaleidoscope is egy új kisérlet. "Marad a gyerek ha játszik" szokták mondani. Hát ez épp rám illett most. Ezzekel is elszórakoztam:




Most várom az új Samsung Galaxy Note 5 telefont ami a jövő héten jön ki,már előre megrendeltem nekem. Nagyon jó deal-t adtak rá.  Állítólag sokkal jobb benne a kamera. remélem jó videókat fog csinálni. A Canon 70D camerám túl nehéz minden napos fotókhoz cipelni a nyakamban. Nimród jobb videót készít a Note 3 telefonnal, mint én a drága kamerával vagy a régi Note 2-vel. Persze az is számít, hogy a kezemben fogom és érzékeny, de állványt is cipelni képtelen vagyok. Így remélem a Samsung Galaxy Note 5 telefonnal jó lesz a videóm is. Valamivel mindig kell játszani!







Még pár photoshop kreáció:








Friday, August 7, 2015

Esti kiruccanás

Napközben nagyon melegek vannak, így az esti órákban mentünk a Getty Museumba. Én természetesen fotózni. Az esti képekkel kisérleteztem. Álványt nem vittem, mert nem szeretem cipelni és túl nagy feltünés mikor felállítom. Nem is voltam benne biztos, hogy megengedik. Igaz kellett volna, mert minden kis mozdulat meglátszik hiába próbáltam stabilan tartani a gépet. Azért lett pár jó kép és nyertem is már kettővel. Az első képen látszik hátul a Marin layer a tenger felett. Elösször azt hittem füst. 


 Még így este is nagy a forgalom a freewayen.
 Nyertes kép: Closing Time
Még jó,hogy egy pillanatra megálltak nekem :)

 Ági vásárol természetesen

 A másik nyertes képem ebből a sorozatból: Elegant curves

Nagyon szép így este a Museum. nem sok időm volt most bellül a kiállításokat megnézni, mert 9 órakor zár és fotózni akartam. Majd újra elmegyek, hiszen nincs messze. Sok híres festmény, szobor van kiállítva. Már láttam de mindíg vannak újjak. Maga a kert is gyönyörű. Ez egy érdekes bokor, nem sok vizet igényelhet, mert a kaktuszok között nőlt.
 Nimród már várta, hogy befejezzem a fotózást.