Sunday, March 27, 2016

Húsvét

Mindig elhatározom, hogy nem csinálok semmit, csak TV-zek de mégis rámöjtt a sütögetés és akkor egész nap meg se állok illetve talpon állok. Ebből az következik, hogy este felállni se tudok a fotelból. Apu cukrász volt lehet ő sugalja nekem ezeket a dolgokat. Tegnap tojást festettem. Az idén piros hagyma héja es piros káposzta lével festettem. Virágok voltak rákötve ami szép mintát adott. Most csináltam igy elöször és aránylag jók lettek. Otthon sokszor kapartam a tojást népi diszítéssel.Ezek barnák lettek pedig kéket vártam. A barna tojáshoz pedig barna Tiramisu torta is kell, nem? Most sütöttem másodszor magyar piskóta és mascarpone krém töltelék. Még Anyu küldte nekem a szakácskönyvet abban van a piskóta receptje. Nagyon finom lett! Persze sonkát is füstöltem és deviled tojást avocado krémmel töltve. Nem tudom a magyar nevét.
Boldog Húsvétot!





Thursday, March 24, 2016

Elmosódott képek a kamerával

A mult héten olvastam, hogy egy művésznő elmosódott képeket állított ki és nagy sikere volt. Hát semmi különlegeset nem láttam benne. Nekem is volt sok ilyen képem, igaz véletlen vagy rossz beállítás miatt és kidobtam őket. Ma viszont direct elmosódott képeket kattintottam. Csak itthon de érdekesek lettek és majd máshol is megpróbálom ahol szinesebb a táj. Amolyan absztract képeknek tűnnek. Nagyon sokan árulnak ilyesmit az interneten, mint stock photography. Némelyik szerintem jól mutatna a falon.
Itt vannak pár az első kisérletezéseimből. Nem javítottam semmit rajta csak a kamerával lassu sebességgel fotóztam őket.
Virágok:


 Koi halak:
 Tök:
 Muskátli:
 Tulipánok:






 Ezt átfestettem a Topaz-zal:

 Csaba kertje:



Fű:

Sunday, March 20, 2016

Tavasz

Tavasz első napja ma van Március 20. Én úgy tudtam otthon, hogy 21-dike az első tavaszi nap, de tévedhetek. Tulajdonképpen mindegy csak jöjjön már, ugye. Imádom a tavaszt. Minden meg újjúl mintha nem is lettek volna a szürke téli napok. Igaz itt Californiában egy kicsit másképp van, nincs igazi tél, de az utóbbi években hidegebbek voltak a téli hónapok.
Ilyenkor van kedvem a kertet kapirgálni, ami általában azzal jár, hogy megveszem a kis virágokat és egy -két órát rohangálok a kertben, hogy hova is tegyem őket. Megtetszenek a kertésznél de mikor itthon el akarom ültetni a fél acre telken nincs elég hely. Persze ez azért is van, mert már teleültettem mindenféle virággal és arra is gondolok, hogy 1 hónap és kiszárad a melegben ha nem locsolom. Itt a víz annyit ér, ha nem többet, mint az arany. Már tele van az eső vízzel amit fogtam az összes köcsög, kanna, tartály. Azzal fogok locsolni a nyáron, hogy élve maradjanak a bokraim.
Azt hiszem már minden féle virágom volt. Lehet nem de a nagy része biztos.
Tegnap is vettem pár kis sárga virágot és nyuszi fület. Csak még azt sem tudom hova rakom.






Az idén vízi virágom nem nagyon lesz, mert le van rácsozva a pocsolya. Bár mit teszek külön cserépbe mellé is a mosómedvék kimossák nagy pancsolással. Sajnos a Lotusz virágom ami tavaly elött nagyon szép volt, tavaly már nem virágzott. Most szét szedtem a gumókat de nem látom, hogy lenne bellőle valami. Vagy a föld amibe ültettem nem jó, vagy már tavaly beteg volt. Hatalmas gombolyag gyökere, gumólya volt de nem láttam rajta halytást. Még korán van talán megindul. Ez még egy tavaly előtti kép:


Tegnap nagy kertészkedés lázam volt. Gyomláltam (amit nem lehet abba hagyni ha elkezdem ugyan úgy, mint a nyírkálást, így már nem merek a kezembe venni metsző ollót, mert nem marad semmi a kertben) és a törött kő darabokból kiraktam magamnak egy kis ülő részt ahol szép nyugottan tudom fotózni a sárga kis madarakat. Még egy órába sem tellett. Nekem tetszik:





Pár katica bogarat is láttam. Nem pöttyösek talán még fiatalok.


Még a mókusunk is visszajött bár általában a Csaba kertjében van, mert itt a Morzsa nem hagyja békén. Azért át-át jön egy-egy finom falatért.


 Nagyon szép az idén a Bougainvillea is elől. Vettem is tegnap Csaba kertjébe két újjat csak annak lila szine van. Nagyon szép az is. 

Monday, March 14, 2016

Vicc - ilyenek az oroszok

Két sebész beszélget a konferencia szünetében:


– Nálunk olyan magas fokon áll a sebészi tudomány, hogy amikor édesanyám megvakult, egy hal szemét ültettük be a szeme helyett, és azóta tökéletesen lát! – dicsekszik a szovjet.
– Egy hal szemét?! És lát?
– Természetesen!
– Nálunk meg volt egy érdekes eset – mondja erre a magyar – egy asztalos ujjait levágta a szalagfűrész. Volt a közelben egy tehén, levágtuk a tőgyét, és a csecseit varrtuk az ujjak helyébe. Azóta nem csak hogy tökéletesen tudja használni a kezét, de ha elég füvet eszik, napi 5-6 liter tejet is le lehet róla fejni!
– Aha! És ki látta ezt?
– Az a halszemű anyád!

Sunday, March 13, 2016

Raccoon Encounter - Mosómedve találkozás

Tegnap éjjel 1 órakor, illetve ez már ma volt, hallottuk a mosómedve hancurozást a pocsolyánál. Most nem nagyon féltem a halakat, mert le van rácsozva a teteje a jaccuzinak de azért jó meg nézni miben s
ntikélnak. Hát a pocsolya tetejére tett nap ellenzőn ugráltak le, fel. A másik meg ki akarta halászni a halaimat. persze nem éri el, mert leusznak az aljára. Hoztam gyorsan a camerát, sokan nem hiszik el mi megy itt éjjelenként a racoon partikon. Sajnos a teljes sötétben a camera nem focuszol és a zseblámpa amit Nimród tartott sem sokat ér. Ki kell majd találnom egy felállított erős lámpát amit csak bekapcsolok ilyenkor. Nem félnek egyáltalán, egész otthon érzik magukat. Kb egy méterre voltam hozzájuk, igaz olyankor arrább mennek igy a fotózás nehezebb de vissza is jönnek mindjárt nem zavartatják magukat. Bírkóznak, ugrálnak és csit-csett-ingolnak az ő nyelvükön. Érdekes állatok. Mozrzsát nem engedtem ki, mert sokszor veszetséget hordoznak és nem szeretném ha összekapnának. Lett pár kép de elég zajos a sötétség miatt. 10000 ISO-val készültek így át kellett futtatni a Topaz tisztítón őket.





 Így le kellett rácsozni hírtelen a pocsolyát. Nem szeretem de majd ha lesz időm kitalálok valami mást. De legalább így biztonságban vannak.

Friday, March 11, 2016

Ömlik az eső, rám jött a mázolás.

Nem tudok sehova menni, mert zuhog az eső. Itt vagy csont száraz minden, vagy úgy ömlik az eső mintha a tropusokon lennénk.  Így most festegetek. Ez egy régebbi tengeri kép vászonra festve.
Ez pedig az egyik ház hátsó udvara. Van Gogh stylusban vászonra kenve.
Ennyi elég is mára...az eső is megállt.

Thursday, March 3, 2016

Pipacs

Gyerekkorom kedvenc virága a pipacs és szarkaláb volt. Itt csak az Iceland pipacs van Californiában, szarkalábat pedig nem is láttam még mióta itt vagyok. Győrben, kislány koromban Postásapuval,(mert így hívtam) sokszor mentünk ki a mezőre virágot szedni. Hatalmas piros kék csokorral tértünk haza.
Ezt a képet ma firkáltam össze a kerti pipacsomról.