Tuesday, March 21, 2017

Canon Macro lencse EF 100mm f/2.8 USM

Már pár éve meg van ez a Macro lencsém. Nagyon jó. Általában kézben tartom a gépet, mert az álvánnyal igaz élesebb képet lehet kattintanni, de ki győzi kivárni mire oda jön egy bogár. A szerencsés pillanatok mind elillanak ha elkezdek szórakozni az állvánnyal. Egy helyben pedig nem győzöm várni, hogy végre jöjjön valami. Kinek van annyi ideje és türelme? Így kézben tartott géppel és az "okulárémmal" a szememen kutatom a kertet ha van egy kis időm és türelmem kimenni.
Ezt a Canon Macro EF 100mm f/2.8 Macro USM lencsét tudom ajánlani, nagyon jó pedig nincs Image Stabilazer rajta mégis elfogatható képet készít. Igaz néha majd megfulladok, mert levegőt sem merek venni attól is mozog a kép. A monopodra szoktam tenni de most azt is lusta voltam elő venni. Nem sok bogár van a kertben. Ki tudja miért. Szerencsére Morzsa már megtanulta ha fotózok arrább megy és nem zavar. Meg nem is szereti ha őt fotózóm közelről.
Megint elkezdett esni és a hideg is visszajött a jó meleg 90 fok után. Már rövidnadrágot kellett felvenni a mult héten. Bolond idő!
Pár kép amit a héten sikerült lekapnom. A virágok nagyon szépek a sok eső után és még az első buzavirág is kinyílt amit tavaly ültettem pedig évelő virág. Úgy látszik a magok hajtottak ki. De sokat szedtem Győrben Postás apuval kislanykoromban!




Fiú szunyok nem valami jóképű!
 Muskátli:
 Ezegy pici légy fajta. Már sokszor próbáltam lekapni de most ezek elég jól sikerültek:



 Gazánia:

Ilyen pici bogarak vannak. Szabad szemmel alig veszem észre őket.

Az fehér Iceberg rózsám is nagyon szép. Az illata nagyon finom:



 Ha az illatát ide tudnám tenni...
Gaz, vadvirág.

 Rgy új hajtás:
 Nimród és Morzsa azt figyelik mit fotózok annyira:
 Csaba udvara:

Ez is Macróval készült. Csaba és Nimród heggeszt. Rácsokat kell feltenni az ablakokra, mert nagyon sok a rablás, betörés.  





Sunday, March 5, 2017

Bolond időjárás

Mindig minden úgy jön össze, hogy nem tudok menni sehova fotózni. Hol az eső szakad, hol a telefon csörög 24 órán át, nem is beszélve a sok betörés, rablásról ami mostanában nagyon elterjedt itt a Valleyben.  Figyelni kell mindenre.  Ráadásul egy hete Morzsa van heat-ben így itthon kell lennem a ki és be engedni pelenkázni. Már 13 éves, azt hittem vége lesz a párzási időnek de nem, még jobban rajta van mint azelőtt. Sajnos már idős a szüléshez pedig szerettem volna még ebből a családból egy kis vizslát megtartani. Ő az utolsó Huncut vizslám. Most kereshetek megint egy jó családot ami itt nehéz lesz, mert  haza meg nem tudok menni érte.

Így csak a kertben fotózgatok. A sok eső után minden zöldül, főleg a gaz, mert a fű már tavaly nyáron kiszáradt a vízhiány miatt. Elővettem a macro lencsét  is és kattintottam pár képet az udvaron:





Eső után szépek a felhők és még szivárványunk is volt:

Egy új asztali terítőt is vartam:
Ilyen esős időben elmegy a lángos és a paradicsomos káposzta főzelék kolbásszal:



Föstögettem is egy kicsit a Topaz-al.


Nimród is felkészült a védelemre: Nagyon régi kép, most találtam meg.