Friday, January 29, 2016

Csirke kolbász

Az üzletek tele vannak mindenféle kolbásszal, magyar, német, olasz stb. nekem mégis néha kedvem van a kolbász készítéshez. Soha nem lesz igazán olyan mint ami az üzletben van, de ízre finom. Legalább is tudom mi van benne. Nem sokszor csinálok, mert hamar megunom a sok babrát vele de néha rám jön a főzicskélés. A KitchenAid keverőmhőz is van egy új kolbász tőltő szerkezet amivel be is tudom bélbe tölteni Nimród fiam segítségével, mert ketten könnyebb és gyorsabb. Még szerencse, hogy nem nekem kell a belet tisztítani, már úgy veszem tisztítva lesózva. Emlékszem nagymamánál disznó öléskor milyen illatok voltak.

Már csináltam magyar sütni való kolbászt, német parízert és most utoljára csirke kolbászt. Még füstőlni valót nem próbáltam pedig van egy jó elektromos fústölőnk amivel nagyon finom Pulled Pork illetve magyarul lassan sült, füstölt disznó comb ahogy a mexicóiak készítik itt. Nagyon finom lett. Halat is füstőltünk már. Gyors és nem sok oda figyelést igényel. Majd a kolbászt is kipróbálom. 
Mivel van időm itthon most ez az új hobby-m. Elmenni úgy sem tudok a munkák miatt.
Ezt a képet a Note 5- al kattintottam a  most kisült finom házi kenyérről és a friss sajtos csirke kolbászról. A kenyér 5 perc alatt összeállítható és csak pihentetni kell és sütni. A kolbász egy kicsit több idő, de nem vészes. Nagyon finom lett.
Én csirke mellet daráltam de a recept egy egész csirkét ajánl a bőrrével együtt. Legközelebb majd úgy darálom le. Ebbe tettem disznó hájat is 20 százalékban, hogy ne legyen száraz, így nem éppen  diétás de féltem túl száraz lesz. 
A Pinterest oldalamon  Kolbászok alatt vannak a receptek. Igaz én ezt a csirke kolbászt magyarosan kevertem össze nem egészen olyan mint amit írnak. Ki kell sütni bellőle egy picit és úgy érezni a legjobban, milyen fűszer kell még bele.  
A kenyér receptet pedig a Bread alatt találjátok. 5 minutes Bread.

No comments: