Thursday, May 30, 2024

Május 2024

 Ezt a hónapot is végig éltük. A gyümölcsfák gyönyörüen virágba borultak tavasszal de valami, megint lett velük, mert a sárga barackon és a cseresznze fán is minden pici gyümölcs leesett, igy nem lesz se cseresznye, se sárga barack az idén sem. A fák szépek, tele levéllel és új hajtással de nem hoznak termést. A sógor lepermeteszte, de szerintem túl későn és a méhek nem porozták be ezt a két fát. Vagy megint a város permetezett valamit fentről. Sokan panaszkodnak ezért itt. Nem tudom, nem vagyok kertész. Az advocado fán a virágokból is csak néhány van még meg. A citrus fák és füge fák viszont tele vannak gyümölcsel. Mindegy, igazán csak a fun kedvéért csináljuk, hiszen a market tele van gyümölccsel, nincs hiány. Az árak egyre magasabbak, a munka kevés, mindenki fogja a pénzt. Nem lehet tudni mi lesz. Reméljük semmi rosszabb.

Ez a cseresznye tele virággal:



Avocado virág:
Sárga  barack virág, összesen 2 barack lett rajta a sok virágból:



A kert tele volt katica bogárral, Steven nagy gyönyörére. 


Voltunk az állatkertben a kis Stevennel. Élveszte nagyon, már vissza is akar menni. Tele van energiával,
3 éves lesz de úgy viselkedik és olyan nagy, mint egy 5 éves. Magas, erős fiú lesz. Fotóztam is egy párat. Több közüllük nyert is.


Az állatok nagyon élettelenek voltak. Legtöbb nem is volt kinnt sajnos. Se oroszlán, se hippó, se tigris. Nagyon csalódtam. 
 Steven:


Tarzi és a Girlfriend macska:

A virágok viszont nagyon szépek a kertben a sok esőtől:









És szorakozni is kell valamivel:


No comments: