Monday, May 23, 2011

A nagy séta I.

A séta természetesen az Állatkertben volt hiszen hol is tudnék 5 órát sétálni fel és le a hegyen megállás nélkül. A legjobb gyakorlat, ajánlom mindenkinek. A lépcső járás is jó exersize-torna de unalmas. Itt legalább fotózhatok. A nap nem sütött túl melegen, sőt már azt hittem be is borul de mégis a képek nagyon jól sikerültek. Az okosok azt mondják jobb fotózni a borús időben, mint a fényes napon. Igazuk is van. Így legalább én kontrolálhatom a fényeket ami a képekre kerül. Csak egy lencsét vittem a Canon EF 70-300 IS -t. Nem akartam a másikat is cipelni.
A bekerített állatkerti lakókon kivül sok kis madár is volt szabadon így én inkább azokat fotóztam. A nevekkel kicsit bajba vagyok. Nem tudom melyik, melyik hiszen nem hordtak névjegyet a lábukon. Így csak találgatom.

  fiatal House Finch

Egy régi barátunk is madarakat fotózik nagy sikerrel, talán majd ő kijavít ha nem jó nevet adok némelyiknek.
House Finch
Brown headed cowbird
Western Tanager
Tavasz lévén sok állatnak volt kicsinye. 

Malard
Slider - Vízi Teknős
Törpe papagáj - Lovebird pár
Orchid Tree
Flamingó
 Volt aki szundikált: Main wolf
 A Meerkat látott egy repülőgépet és azt hitte érte jön!
 Desert stílus
A Gorilla családi perpatvar. Nagyon hasonló, mint az embereknél. Ugyan az a gesztus, az arckifejezés. Igaz hangokat nem hallottam de lehetett látni, hogy az apa veszekedett valamiért. A kicsi épp olyan képeket vág, mint a teenagerek ha valamin rajtakapjék őket: Mit csináltam én? mintha mondaná: Jó, jó csak hagyd már abba! A nőstény pedig félve hallgatja ahogy a Családfő fenyíti a fiát.
A kicsi itt már már úgy csinál mintha meghallgatná a szidást, oktatást. Nagyon érdekes volt ezt végig nézni. Van róla több kép is ahogy a végén sonforodva elvonulnak miután a családfő rájuk ordít.

 Pár macró a méhecskéről:




Wednesday, May 4, 2011

Photoshop CS5

Nagyon meg vagyok elégedve az új CS5 Photoshop-al. ki is szedtem minden előzőt, mert csak zavarta. Ti is ha csak a felújjított változatát veszitek meg egy-egy program-nak  akkor nem szükséges az előzőket bennt tartani a gépbe, mert csak a helyet foglalja és lelassítja a computert. Nyugodtan kiszedhetitek.
Nagyon melegek voltak mostanában és mégis mindenki megfázott. Mégcsak én rajtam nem jött ki de valószinű, hogy én is beleesek. Remélem nem! Addig is rajzolgatok, fotózok, mert főzni semmi kedvem ebben a melegben.

Homestead

 A régi olaj festményekhez hasonló képel próbálkoztam.
Kern Country.
Ezt a szegény pillangót  kergettem sokáig de nem engedett közelebb. Avégén a fejemre szált de ott nem tudtam lekapni.
Egy légy ami a háttér nélkül nem lenne érdekes. De mivel a derekam majd eltört annyira próbáltam lehajolni, hogy közeli macro képet készítsek, igy megtartottam és Art lett bellőle. Macrónak nem volt elég éles.
A Chrysantenium utolsó napjai.
Az iriszek egymás után nyílnak az idén.  
Bogarakat kerestem de a légyen kívül csak ez az egy amit láttam a muskátlin. Irtó picike nem tudtam közelebb levenni sajnos.
 Ezt a kismadarat, Western Tanager, láttam meg véletlenül magasan a sok sárga ficus levél között az udvaron. Mindig olyan gyorsan elrepült de most sikerült elkapnom. Nagyon szép kis madár, állítólag 5-6 zöld tojása van a fészekben.
Western Tanager
 Végre rájöttem hogyan kell a behajtott lapott készíteni. Ezek az én virág fotóim amin gyakoroltam.