Sunday, April 27, 2008

Californiai hegyek.

Csendes vasárnap van... A fiaim elmentek motorozni a hegyekbe. Ez a kedvenc sportjuk megint. Már 5 éves koruk óta motoroznak de később abba hagyták, elvesztették az érdeklődésüket. Most pár hónapja megint vettek két KTM dirtbike-ot és másszák a hegyeket.

Néha mi is kimegyünk Ágival utánnuk de sajnos még a Jeep-pel sem tudok végig felmenni a keskeny erdei úton.
Különben is itt nyáron minden hegy szerintem egyforma, mert kopár, száraz. Olyan mintha az Őskorban járnál. Ezeket a képeket még tavaly év végén fotóztam. Tavasszal és ősszel szinesebb. Tavasszal a narancs poppy nyíllik, ősszel pedig ahogy a levelek sárgulnak , a bokrok, kórók is szinesednek. Tavaly nyáron az egész Gorman és környező hegyek égtek. Több ezer acre! Azóta a virágok kihajtottak de sajnos a fák nem. Ugyan abban az időben volt a hatalmas Malibu-i tűz is. Fél Los Angeles égett. Borzalmas volt. Hetekig sűrű füst és hamu még nálunk is a Valleyben. Épp akkor jöttünk haza Santa Barbából és a kocsiból készítettem ezeket a képeket. Ilyen narancs szinű volt az egész táj Malibunál.

2 comments:

Anonymous said...

Beautiful pictures. I live in LA also. The fire was very scarry!
Tom

Anonymous said...

Szia Zsuzsa!

Ha hazai képeket szeretnél látni, javaslom neked a képtáram címét: http://picasaweb.google.hu/pmalnas. Sorban töltöm fel a régi korábbi túrképeket is, a blogomat is ennek megfelelően fogom frissíteni. Amúgy hogy jutottál el a blogomra?