Tuesday, May 13, 2008

Descanso Garden

Descanso Garden - Rancho del Descanso
1937-ben a Los Angeles Daily News kiadója, E. Manchester Boddy vette meg az akkori tulajdonostól, a Verdugo családtól és az ő nevéhez fűződik a mostani 150 acres Descanso Garden kiépítése. A La Canada Flintridge area-ban fekszik a gyönyörűen megtervezett mégis teljesen natural kert. In 1938 Boddy építetett egy elegáns 22 szobás mansiont J.E. Dolena Beverly Hills-i építésszel. A környező északi 440 acre is Boddy tulajdonában volt. A garden innen kapja a természetes forrásból a vízet. 1953-ban Descanso Garden a Los Angelesi megye tulajdonába került. Itt megtekintheted a Garden térképét.
Vasárnap, Anyák napján a fiaimmal és Ágival kimentünk sétálni, fényképezni. Kellemes idő volt, nem túl meleg szerencsénkre. Jól el is fáradtam mivel Nimródra rájött a hegymászás és a kijelőlt út helyett a keskeny ösvényeken mászatta velem a hegyet. Igaz én is élveztem csak most fájnak utána a lábaim. Hiába az évek mulnak. Régen ez meg se kottyant! Lehet inkább erre a kis csu- csu vonatra kellett volna ülnöm! Ági és Csaba a virágok között sétált inkább. Sok szép képet sikerült készítenem. Nimródnak már elege is volt a sok kattintgatásból és sietetett, hogy mindent megnézzünk, de mikor hazaérünk ő is szivesen nézegeti a képeket. Ági és Csaba élveszte a sok gyönyörű virágot. Ági elhatározta neki is pont olyan ház kell mint amit Boddy építetett. Neki is állunk az építkezésnek nemsokára... Találkoztunk egy hatalmas őzzel is nagy meglepetésünkre de más állat nem volt. Szerintem elbújtak, hiszen nagyon sok látogatója volt a kertnek az anyák napja ünnep miatt. Madár csicsergést hallotunk de nem láttuk őket. Egy nagy béka volt az első amit lekaptam a Canonnal a Lilly podon csücsülve. Pár teknős, Koi halak. Nem kell sokat várni az írásaimtól, nem vagyok regényíró, mint a férjem inkább nézzétek meg a képeket.
Ahogy megyünk tovább a következő a California Garden ahhol az itteni native kaktuszok, virágok élnek. Nekik sokkal kevesebb vízre van szükségük és a száraz homokos talajon is szépen virágoznak. Pl. a Matilija poppy ami az egyik kedvencem volt. Fogok is ültetni a kertembe.
Ez a fehér a Matilija Poppy - Romneya Coulteri. Ugye de szép? A másik Californiai fa aminek nagyon szép virága van szerintem az Aesclus Californica, más néven California Buckeye tree. Torch Lilly:Rhododentron:Szép vasárnap volt.. jól elfáradtunk a sok sétában .

1 comment:

Anonymous said...

Beautiful photos. We often visit the Descanso Garden. Wish I leave closer.
Annette