Saturday, May 10, 2008

Getty Museum

Nimród fiammal a Getty Museumba látogattunk egy vasárnap. Nincs messze tőlünk, Brentwoodban, 10-15 perc kocsival. Gyönyörű modern épület csodálatosan szép kilátással a hegy tetején. így mikor szép tiszta az idő ellátni a Big Bear hegyekig a másik oldalon pedig a Pacific Oceánig. Richard Meier tervezte, le a kalappal szép munkát végzett! Nimród fiam meg is jegyezte neki is ilyen építkezés teszik ..hmn . Ez volt az első látogatásom ide és nem sok tapasztalatom van még az architect fényképezésben de aránylag elég jók lettek a képek. Azért némelyiket átdolgoztam cartoonra, nézzétek meg.
A kertben különösen tetszett a vas álvány amire a Bougainvillea-t futtatták fel. Itt láthatod ezen a képen a három ernyő alaku lugast.


Killátás a Pacific Oceán felé a Labirint kertre. A hegyek mögött már az Oceán van.A kávézó terraszon lehet megpihenni. A kaktusz teraszról látható a Wilshire district. Nimród tanulmányozza az egyik festményt. Szinte hihetetlen, hogy a legkisebb részletekig látható a virágcsokor, mint egy digi fotó. Mennyi türelem és munka van benne. A folyosókon különböző kiállított szobrokat láthatunk. Pl. ez a Seated Cardinal, Giacomo Manzù, 1975–1977
Leave Comment:

No comments: