Friday, January 2, 2009

Red Rock Canyon

Ez csak az első próba a fiúk motorozásáról a Red Rock Canyonban. Nimrod új kis video camerájával (VholdR) amit a szülinapjára kapott most December 24-én. Szerintem nagyon jó videót készít ahhoz képest, hogy akkora az egész, mint a hüvelyk(..így írják?) újjam és a motoros sisakra van feltéve. Még be kell állítani és megszokni ezek az csak az első próbák ha sikerül feltennem. Ilyen száraz mindenhol itt körülöttünk a hegyek mögött lévő préri(desert). Térklép. Sehol senki, homok, kövek és száraz kórók. Los Angelestől 120 mile-ra van a Mojavi Desert után. Motorral csak a kijelőlt utakon lehet menni. Van több táborozási lehetőség is a motorhome-ok részére kijelőlt parkokban. De a legnagyobb rész olyan, mint amit a videón láttok: száraz préri! Roadrunner, földi mókus, egér, vércse és a gyíkok. Persze nem hiszem, hogy a nagy zajos motort bevárnák, inkább elszaladnak, elbújnak. Néha találkoznak csak pár másik motoros fiatallal és táborozóval.
Amit néha nyomkod Nimród az egy elektromos "térkép" Garmin GPS 76 amit tavaly kapott, mert nagyon könnyen el lehet tévedni, semmi térkép, leírás sehol. Nagyon ügyes találmány könnyen vissza tudnak jutni a kiinduló helyhez ahhol a kocsi parkol. Óriási területek, mint az ős korban. Majd ha mennek a magasabb hegyekre ott már lesznek szép fenyő erdők is és remélem sikerül érdekesebb videót készíteni.
A Red Rock Canyon régen a Kawaiisu Indianok területe volt. Elképzelni nem tudom, hogyan lehetett itt megélni!
Ha sikerül felraknom ezt a videót a hangot vegyétek le, mert a camera túl hangosan vette fel pedig még egy szivacsot is tett elé.



No comments: