Monday, March 16, 2009

California Forrests

Az elmúlt nyáron Júliusban nagyon sok tűz volt a californiai hegyekben. Vasárnak a fiúk kinnt voltak motorozni a Piute Mountain Forrest-nél ahhol több mint 37 ezer acre terület égett le. Ezeket a képeket hozták de csak az elejéről, mert egészen be nem lehet menni még motorral sem. Borzalmas még így is látni a leégett fákat. Képzelem mennyi apró állat pusztúlt el a nagy tűzben. Ezeken a területeken fekete medvék és bob cat macskák is vannak sőt néha még cougart is látni ha jól tudom. Hál Istennek ők csak medve nyomot találtak amitől mindig félek bár abban reménykedek, hogy a motor nagy zajától úgy is elmenekül minden állat.

Ezen az egyforma területen nagyon könnyen el lehet tévedni ha nem figyelnek oda. Azért is van a GPS irányító (Garmin 76CSx, irtó jó kis szerkentyű nagyon ajánlom mindenkinek ha ilyen helyre megy kirándulni) a motoron. Így könnyen visszatalálnak a parkoló kocsihoz. Ez egy kicsit megnyugtat de mindig halálra izgulom magam mire haza érnek. A Nimród sisakján van a kis VholdR video camera amivel tudják felvenni azokat a helyeket ahhol járnak. Érdekes visszanézni itthon. Talán ha végre jó lesz a Jeepem én is tudok velük menni egyszer- egyszer fel a nagy fenyők közé. Már alig várom, itt Los Angeles környéken csak száraz bokrok vannak a hegyekben sajnos. Ide tettem nektek a képeket amit Csaba készített a kis Canon camerával Nimródról.
Ez az utolsó kép pedig Csaba kb. 20 évvel ezelőtt Gorman-nál. ...és persze nem tudtam megállni, hogy szinesebbé ne tegyem a kopár tájat.

No comments: