Wednesday, March 18, 2009

Szines képek

Tegnap végre megjött az új nyomtatóm, Epson Stylus Photo 1900 Gyönyörű szineket nyomtat az új Ultra Chrome festékkel. A régi ami egyik napról a másikra egyszerűen csak felmonta a szolgálatot (Epson 1800) szép képeket készített de ez sokkal jobb. Olyan halk, hogy néha azt hiszem nem is nyomtat. Egyszóval meg vagyok elégedve vele és ráadásul még volt is rajta 150 dollár kedvezmény. Így végül is jó, hogy a másik elromlott. 3 év után visszavittem és a Costco az egész árat visszaadta. Ez America! Ma átdolgoztam 2-3 képet pedig inkább el kellett volna mennem olyan gyönyörű igazi californiai idő van még a rózsák is kinyíltak. Talán a hétvégén... Ezek a képek még tavaly készültek a Los Angelesi Állatkertnél.Ernyők és Kalapok:Figyelj!Ági, Nimród és Csaba: Az alligátor is tud mosolyogni!

A szines Cassowary: Olé, Olé!Kenguruk napoznak:Ez pedig a gesztenyés Rolád aminek a receptjét Verocstól kaptam. (Köszi) Nem egészen úgy sikerült, mint az eredeti recept a képen de az íze igen finom lett. Itt mások az arányok és az ízek és elég nehéz kifigurálni. Például a gesztenye massza sós volt. Még soha nem vettem így nem tudtam milyen lesz de szerencsémre a cukor és pudding por elvette a sós ízét. Puhább volt, mint amit a recept kér és így nem is lehetett felsodorni. Mondanom sem kell azért egy este elfogyott az egész!

Ide másolom nektek az eredeti receptet, próbáljátok ki:

Gesztenye rolád / 2 rúd kb. 20 szelet


Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojássárgája,
12 dkg kristálycukor,
15 dkg liszt,
6 tojás felvert habja,
1/2 kávéskanál sütőpor


A krémhez:
10 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tasak vaníliapuding,
4 dl tej,
15 dkg gesztenyemassza

A töltelékhez: 35 dkg gesztenyemassza, kb.20dkg étcsokoládé-bevonó6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg -ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskóta masszát kétfelé osztjuk. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, még melegen felcsavarjuk.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.

Gőz fölött csokoládét melegítünk, majd a piskóta roládot bevonjuk. Kihűlés után szeleteljük. Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenye rolád külseje szép fényes lesz.

Jó étvágyat!

No comments: