Tuesday, May 12, 2009

Barbeque

Barbeque illetve kerti nyílt tűzön való sütés, azt hiszem így mondják magyarul. Esetleg grill sütés. Anyák napján, ami egy héttel később van itt nálunk az USA-ban Május 10-kén, mi is barbequztunk. Össze is vásároltam minden féle húst, tengeri állatot, hogy a nagy barbeque keszítő Csaba majd süti. Mindenki lusta volt, nem volt kedvünk menni sehová, így itthon lazítottunk. Még szombaton mindent bepácoltam, húst (carne asada, ami igazán mexicói fűszerekkel bepácolt vékony marha szeletek) csirke comb és mell, nagy shrimp, scallops, és lobster tail. (rák) Csaba akkora tűzet rakott, hogy egy hadseregnek való ételet is meg lehetett volna sütni rajta! Minden esetre finomra sikerült, kivéve a marha szelet amit túl sütöttek Ágival. Nem szabad csak 3-4 percig oldalanként sütni. Így olyan lett mint a cipőtalp :) Sebaj! Megettük a többit ami viszont fenséges volt! Paradicsom saláta = Salsa, ez is mexicói étel féle. A kicsire összedarabolt, magját kivájt paradicsomot, apróra vágott hagymával, erős zöld chili paprikával, (az erejét kivágni) cilantro zölddel ami hasonló mint a petrezselyem, összekevered és citrom lével sóval borsal ízesíted. Nagyon finom húsokhoz. Igazi mexicói íz. Nagyon szép idő volt, egész nyár, így kinnt ettünk a kertben a Vizsláim örömére. Teljesen el voltak kábulva az illatoktól!

No comments: