Friday, June 19, 2009

Tavasz vége...

...nyár kezdete. Ködös, szürke napok vannak mostanában. Olyan mintha esni akarna de még gondolkodik rajta érdemes-e. Nem sokat lehet ebben az időben fényképezni. Felhő nincs csak az egész ég szürke. A víz használatot Californiában nagyon szigorúan korlátozzák most hiszen minden száraz. Nem lehet csak kétszer locsolni akkor is keveset. Így minden poros. A kertben is kezdenek kókadozni a kissebb virágok. Kivéve az száraz talajhoz szokott mexicói rózsa ami igazán egyáltalán nem rózsa. Alacsonyan futó virág ami megél a homokos talajon is. Az egyetlen alma fánk viszont annyi termést hozott az idén csak meg is maradjanak rajta. Bár a mókus koma ritkítja, bele-bele harap egybe és ledobja a vizslák nagy örömére. Persze még éretlen nem győzi kivárni, hogy finom édes legyen. A kertben fotózgattam mikor ez a varjú nagy érdeklődéssel figyelte mit csinálok. Nem volt egészen biztos benne, hogy a kamera csöve vagy a puska csöve néz-e rá. Irtó értelmes madár és nagyon kiváncsi.

A szomszédék macskája gondolkodott el nagyon a fán. Vajjon minn elmélkedik annyira? A Jacaranda fa pompázik az udvar végében. A lila szín mindíg kedvencem volt. Évekkel ezelőtt ültettem ezt a fát. Nagyon hálás igénytelen és a virágja nagyon mutatós. Ezt nem hiszem, hogy kitaláljátok milyen virág... Philodentron! Még az első ház kertünkből hoztam négy nagy cseréppel 30 évvel ezelőtt és azóta hatalmasra nőtt az udvarban. Minden évben virágzik ilyen érdekesen. Úgy néz ki mintha gyümőlcs lenne benne de nem mertem még megkostolni! Biztos mérgező, mert a madarak sem eszik, mint a fikusz fa gyümölcsét ami apró és édes. Nagyon sok féle madár jön mikor érik a gyümölcse, mint például ez a papagály pár az egyik reggel. Nagy rikácsolással érkeztek és jól belaktak a fikusz gyümölccsel. A Kiki amazon papagályomat is ezen fogtam 29 éve. Kicsit hasonló izű bogyó mint a füge csak szárazabb és apró. A füge fa is hoz termést nálunk de késsőbb.
A hibiszkusz virágja talán a legszebb. A most virágzó bokrokon nyüzsögnek a méhek. Van sárga és fekete méh is ami talán darázs fajta, nem vagyok biztos benne.A trumphet wine flower is végre kivirágzott a picurka ökörszemek örömére.Már annyi képem van róla, hogy inkább most egy kicsit a fantáziámat engedtem el és ez lett bellőle: Power of Nature Most pedig nézzétek meg ezeket a képeket, érdemes, hogy mit meg nem tesznek a fotósok! Épp ilyen lencse kellene nekem (az a szürke) Ha, ha, ha még ez az enyém is húzza néha a nyakamat pedig ezekhez viszonyítva nagyon miniature!
darkroastedblend.com

1 comment:

Anonymous said...

Szia ! Gyönyörűek a fotóid,rápillantva szinte bevarázsolnak e távoli szinekkel teli kerti világba.

:-)