Saturday, February 6, 2010

Miért ne igyunk hideg vízet étkezés után?

Ez egy nagyon jó cikk de angolul kaptam, így megpróbálom lefordítani nektek:



Heart attack = Szívroham
A képen:
Blod clot - Vércsomó, Artery - Ér, Cholesterol plaque - Koleszterin tábla,
Coronary arteries - Szívkoszorúér
Healthy muscle - Egészséges szívizom, Dying muscle - Elhalt szívizom
A kinaiak meleg teát isznak az evés közben nem hideget. Talán itt az ideje, hogy mi is átvegyük ezt az étkezési szokást.
Akik szeretnek hideg italt inni jobb ha elolvassák ezt a cikket. Tudom jól esik a finom hideg ital étkezés után de gondoljunk csak bele:
A hideg víz besűríti zsiradékot, olajat amit épp fogyasztottál. Ez nagyban lecsökkenti az emésztést. A gyomorsav hatására ez a sűrített zsiradék sár lebomlik és sokkal gyorsabban kerül be a bélrendszerbe ahhol a belek falára ragad. Hamarosan ez hájjá alakul és ez vezet az érszűkülethez és a rák képződéshez. Ezért ajánlatos meleg levest vagy meleg, legalább is langyos italt inni étkezés közben vagy után. Ne felejtsétek el. A hideg hűvös italok evés előtt egy órával vagy utána egy órával már egészségesebbek!

sziv


A szivroham tünetei:
Fontos tudni, hogy nem minden szivroham jár a bal oldali kéz fájdalommal! Figyelj az álkapocs fájdalmakra! Nem mindig lesz melkas fájdalom sem az első szívrohamoknál. Hányinger és nagyfoku izzadás is nagyon gyakori. 60% a az embereknek alvás közben kap szívrohamot és nem is ébred fel rá. Fájdalom az álkapocsban felébreszt az álmodból is.

No comments: