Monday, April 12, 2010

Áprilisi Vihar


A mult heti gyönyörű napsütést tegnap borzalmas vihar szakította félbe Los Angelesben. Furcsa időjárás van nálunk. Ma reggel a fiam kérdezi: Senki nem nézett ki még az ablakon? Azt hittem elájulok, nem is hallottunk semmi reccsenést, zajt az esőn kívül és mikor kinyitom az első ajtót látom a fél fa leesett, letört épp a két kocsi közé,  pár centire Csaba új truck-jától. Most aztán neki állhatunk fát vágni! Sajnálom, mert egy kinai Elm fa volt. Nem tudom a magyar nevét de szépen lelógtak az ágai, jó hűvöset adott nyáron a nagy hőségben. Sajnos most, hogy a balanc elromlott több ágat is vágni kell, mert félő, hogy a házra dől.  Valószínű a sok víz ami hírtelen esett is hozzájárult. Az Elm fa nem igényel ennyi vízet, mint ami az idén esett.

Nézétek meg:              
Survivor- túlélő... Ez mind a kettőre jellemző. Az állatkert öreg csimpáza amelyik sok évet megért, ha közelebbről nézem van jó pár sebhely, ránc a testén. Szőre meg már alig van. Szegény csak ül és bámulja a nézőket. Vajjon mit gondolhat?
Két kis virág a kertből. Nem is gondolnád, hogy igazán milyen picik. Mind a kettő tavalyról maradt meg.
Dandelion seed. a magyar nevét elfelejtettem a gyerekek szokták fújni és elrepül, mint az ejtőernyő. Gaz túl él mindent!
Vártám egy darabig, hogy a lepke leszálljon de nem sikerült csak így elkapnom. Ez a család már régen itt lakik a kertemben mégis olyan nehéz őket lefotózni. Soha nem állnak meg. A Lantana virágot szeretik.

No comments: