Citromos mákos torta :
12 evőkanál sózatlan vaj (3/4 csésze), szobahőmérsékletű lágyított
200 g granulált cukor
3 nagy tojás szobahőmérsékleten
250 g liszt
2,5 teáskanál sütőpor
2 evőkanál mák
2 teáskanál reszelt citromhéj (2 nagy citrom)
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál vanília
118 ml aludttej
Citromos vajkrém :
227 g sózatlan vaj lágyított
113 g krémsajt lágyítva
480 g porcukor
3 evőkanál citromlé
1 teáskanál vanília
Utasításokat
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra . Vajazzuk ki a 2 tortasütő oldalát és az aljára tegyünk papírt.
A vajat, cukrot keverjük habosra nagy sebességgel. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat lassú keveréssel mindegyiket.
Külön tálban keverjük össze: 2 csésze liszt, 2 1 /2 teáskanál sütőpor és 2 evőkanál mák.
Adjuk hozzá a fele a liszt keveréket, keverés csak addig, amíg összeáll.
Adjunk hozzá 2 evőkanál citromlevet, 1 evőkanál citromhéjat és 1 teáskanál vaníliát.
Kis sebességű keverővel adjunk hozzá 1/2 csésze aludttejet, majd keverjük össze a lisztkeverék maradék felét, keverés közben, amíg nem maradnak csomók. Osszuk el a 2 előkészített serpenyő között.
Süssük 180 ° C 20-23 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló kijön tiszán. Hagyjuk serpenyőben 10 percig, majd rácson hűtsük le szobahőmérsékletre.
Összeállítás:
Miután teljesen lehűlt, helyezzuk az első torta réteg egy torta tálba, és kenjünk be 1/3- a vajkrém cukormázzal. Helyezzük a második réteg a felső lapra és kenjük be 1/3 cukormázzal a tetejét és oldalát.
Szórjunk a szélére kis mákot. A fennmaradó 1/3 a cukormázzal díszítsük ki, tehetünk egy szelet friss citromot is a díszhalmokra .
Hogyan készítsünk citromos vajkrém cukormázat:
Egy nagy keverőtálban kézi mixerrel, verjünk ki 1 csésze vajat nagy sebességgel, amíg sima és krémes (2 min). Adjunk hozzá 113 g lágyított krémsajtot amíg teljesen sima. Adjunk hozzá 4 csésze porcukor, 3 evőkanál citromlét és 1 teáskanál vaníliát és verjük ki nagy sebességgel habosra (5 min).
No comments:
Post a Comment