Friday, February 27, 2009

Képeslapok a kertemből

Az alábbi képek képeslapokra készültek a kertben nyiló virágok és a közönséges házi veréb fotókból. A verebekből (Passer domesticus) már van egy nagy család. Sokszor összevesznek a fán, mint afféle nagy rokonság. A humoros benne az, hogy Morzsa (Vizsla) nagy türelemmel, tátott szájjal ül a fa alatt és várja, hogy az egyik majd csak belepottyan. Igaz egy-egy többször is leesett de nem a Morzsika pofájába!

A rózsaszin Gazánia most nyílik a ház előtt. Igen igénytelen mutatós kis virág. Hátul a kertben pedig a piros pom-pom bokor virágzik. Azt hiszem a Mimóza egyik fajtálya. Ha esetleg helyesírási hiba van a szövegben elnézést, de igaz elég jó még a helyesírásom 30 évi itt élés után is de néha egy-egy szót elfelejtek már, hogyan is írtuk helyesen. Pedig mindig kitűnő voltam. Hát az idő megy és felejtünk, sajnos!Mivel még mindig nem találtuk meg a Jeep misztikus problémját így nem merek vele messze menni. Ez nagyon bosszantó de azért már nem izgatom magam annyira. Majd csak megoldódik. A lábam már jó, így menni tudok. Egy érdekes dolog amit még nem írtam le. Szilveszter este a vacsorához tettem mindenkinek egy kis becsomagolt ajándékot. Valami angol szokás. Úgy néz ki mint a szaloncukor kívűlről de benne különböző kis apró játék meglepetés van. Az érdekes az, hogy nekem épp egy puzzle (rejtély) volt. Azt hiszem így írják magyarul. Hát a Jeepem az egy Puzzle valóban. Senki nem találja meg rajta, hogy mitől áll le. Pedig már minden elképzelhető dolog ki van rajta cserélve. Érdekes, nem?

Ma végre sikerült a Vera hugommal beszélgetni pár szót a messengeren afféle sikítós módon. Az olyan, hogy ha végre valami átjött akkor mind a ketten sikítottunk örömünkben! Ő azért hogy végre megtalálta a betűt amit keresett, én meg azért, mert végre át is jött. Minden esetre jól elbeszélgettünk.

No comments: