Friday, March 27, 2009

KÖRÖM PÖRKÖLT - PIG FEET STEW

A sok amerikai , kinai étel után néha megkívánunk egy igazi magyar ételt is. Ma a köröm pörkölt jutott eszembe és kaptam is a kinai marketban csülköt feldarabolva. Én úgy tudom nagyon sok zselatín tartalma miatt még hasznos is. Itt Californiában túl meleg van ehhez a nehéz ételhez de azért egyszer - kétszer megengedheti magának az ember. A fiaim először immel ámmal ették hiszen ők már itt nőttek fel, és nincsenek hozzászokva a disznó láb, csirke láb stb ételekhez de a finom íze miatt hamarosan megszerették. A receptet angolul írom le, hogy akik itt születtek is értsék. Mi akik otthon éltünk úgy is tudjuk hiszen gyakori étel a magyar házaknál.KÖRÖM PÖRKÖLT - PIG FEET STEW

2-3 lb cut up pig feet and shank
1/3 cup of vegetable oil
3 onion chopped
2 head of garlic chopped
1 green pepper chopped
1 or 2 hot chile pepper slized
1 tomato chopped
1 teaspoon of caraway seed
1-2 teablespoon red paprika
2 beef Boullion Cubes ( not nessesary but I like the taste better)
pinch of marjoram, thyme,
salt, black pepper to taste

In the oil satuate the chopped onion, add garlic, green pepper, tomato, chili pepper and satuate more till pepper is soft. Add pig feet stirring for couple of minutes add red paprika and cover with water.
Add salt, black pepper, caraway seed, marjoram, thyme and bring to boil. Cover and reduce heat to simmer. Cook 2-3 hours until pig skin is very soft. Add salt if need it. I always cook the potatos separate in salted water .

Best to serve it with pickles.

Jó étvágyat!


No comments: