Friday, April 22, 2011

Sequoia National Park Kirándulás



Tankolás a Frazer Park-nál. Nimród mérgelődik a magas benzin áron. Nem csoda 2 dolláral ment fel a gázolin ára az elmúlt két hétben! Már közel 5 dollár galononként!

Kacskaringós hegyi út a fenyőkhöz. Nagyon szép a kilátás csak bosszantó ha valaki előtted írtó lassan tötyög a kocsival és nem húzódik le, hogy ki tudd kerülni. A kocsiból készültek a képek. Meglepetésemre aránylag elég élesek lettek, pedig mentünk kb. 35 mile sebességgel. Gyorsabban nem is lehetett hajtani, mert valaki mindig elénk jött. Én nem bántam legalább jobbak lettek a képek de a fiúk száguldozni szerettek volna a kacskaringós hegyi úton. A sziklás oldal ilyen sárgás zöldes szinben pompázott. Valami ásvány miatt, gondolom.
Előttünk egy Colorádóból jövő Chevy irtó lassan ...
Az út a Kern folyó mellett vezet végig. Sebes, köves folyó sokan kajakoznak azt hiszem igy hívják a River Raftingot. Nagyon sok baleset is volt már itt.

  
Tovább az Isabell tóhoz...
Isabell Tó. Csodálatos kék víze a hegyek között. Erre már teljesen olyan, mint a vadnyugat. Néha látni csak egy egy kisebb házat. Ez a rész nincs kiépülve még szép így természetesen. Sokan horgásznak, Campingeznek itt.

 A helyi Market, mindenes bolt.
Fél hármat mutat az óra. Későn indúltunk, már a hegy tetején kellene lennünk de mire mindenki elkészül!
Egy büszke americai még a zászlót is kitűzte.
Lassan elérünk a hegy tetejére és mivel nem lehet tovább menni, így itt fogunk eltölteni egy kis időt. Jól esik a
 finom friss levegőn az otthonról hozott szendvics. Én meg már repülök is ahogy a sas madár. :))
Mountain Laurel, szép rózsaszin virág a bokrokon a fák között. Ha jól tudom a bogyója ehető is.
Más virág nem igen volt a fenyők között csak az avar alól ezek a pici fehér virágok bújtak ki. Ha nem figyelsz alig veszed észre olyan picurkák.   Ilyen piros kis bogarat még nem láttam soha. Vajjon mi lehet a neve?Próbáltam közelről levenni de a macró lencsét nem hoztam.



Míg a kezem mostam Nimród engem is lekapott. Kicsit hűvös volt a fák között így kellett egy könnyű kabát. A víz szépen kitisztúl ahogy a kövek között csorgadozik. Állatot nem láttunk kivéve pár fekete gyíkot de nagyon gyorsan eltűntek.
Felnézve látható még a tavalyi tűz nyoma. Nagyon sok fenyő leégett sajnos.
Ezek voltak itt a legnagyobb fenyők ezen a részen. Sajnálom, hogy az óriás fenyőkhöz nem tudtunk fel menni. A sok havazástól az út le volt még mindig zárva. Sűrű erdő van a hegy tetején, medvékkel, őzikékkel és mountain lionnal. A fiúk már voltak fenn motorral de kocsival még nem lehet felmenni.  Majd legközelebb... Azért itt, ahol megálltunk, szép volt a patak mellett.
Ági neki állt aranyat mosni. A víz és a homok tele volt apró arany szemcsékkel. Persze lehet nem az igazi arany csak Fools Gold- Pyrite (a magyar nevét nem tudom) de Ági nagyon szorgalmasan mosta.
Maroknyi arany...Ha ha ha!
Nimród törött lábujjal biceg.. eltört a motorozásnál két lábújja és az egész lábfeje, talpa összezúzódott. Veszélyes dolog a motorozás még akkor is ha vigyázol. Hál Istennek nem lett nagyobb baj! Egy kiálló gyökérnek ütődött neki a csizmában a lábfeje.  
Csaba nagy boldogan a fák között:
 Végül is belelépett egy hangyabojba és attól táncolt is!
Ezt a szép Village-et nem is láttuk csak hazafelé. A hegy oldalban épült de annyira el van dugva, hogy alig veszi észre az ember a kocsiból. Mire is jó ez a kamera!
Visszafelé pár kép a környező farmokról. Szép házak, gyönyörű szöllősök, narancs, mandula fa sorok.
A narancsfák épp virágoztak így csodálatos illat volt. Ezek a narancs fák:

Ági nagy örömére egy Pink, Rózsaszin kocsit is találtunk az út mellett!
..hogy én se maradjak ki a képpől!
Ez már a híres Grape Vine freeway-en készült hazafelé. Ezen szállítják a Kamionok az élelmiszert San Francisco és Los Angeles között. Általában nagy a forgalom. Télen sokszor a nagy hó miatt leállnak se előre, se hátra csak órákig várnak míg az út kitisztul. Szeretem a bársonyra emlékeztető hegysort itt. A hegyen túl jön Gorman, ahol nagyon sokat voltunk motorozni a fiúkkal régebben.


No comments: