Wednesday, April 30, 2008

Ride in the desert. (Motorozás)

A fiaim hazaértek épségben. Szép idő volt Mojavi-ban. Készítettek egy - két képet, a legtöbbet a kocsiból így nem lett épp a legtisztább de azért látni a tájat. Ezek a Canon SD 900 compact kis géppel készültek. Jó kis gép meg vagyok vele elégedve.

Ezen a kettőn a Buzz filtert használtam, mert az eredeti kép homályos volt.

Leave Comment:

Sunday, April 27, 2008

Californiai hegyek.

Csendes vasárnap van... A fiaim elmentek motorozni a hegyekbe. Ez a kedvenc sportjuk megint. Már 5 éves koruk óta motoroznak de később abba hagyták, elvesztették az érdeklődésüket. Most pár hónapja megint vettek két KTM dirtbike-ot és másszák a hegyeket.

Néha mi is kimegyünk Ágival utánnuk de sajnos még a Jeep-pel sem tudok végig felmenni a keskeny erdei úton.
Különben is itt nyáron minden hegy szerintem egyforma, mert kopár, száraz. Olyan mintha az Őskorban járnál. Ezeket a képeket még tavaly év végén fotóztam. Tavasszal és ősszel szinesebb. Tavasszal a narancs poppy nyíllik, ősszel pedig ahogy a levelek sárgulnak , a bokrok, kórók is szinesednek. Tavaly nyáron az egész Gorman és környező hegyek égtek. Több ezer acre! Azóta a virágok kihajtottak de sajnos a fák nem. Ugyan abban az időben volt a hatalmas Malibu-i tűz is. Fél Los Angeles égett. Borzalmas volt. Hetekig sűrű füst és hamu még nálunk is a Valleyben. Épp akkor jöttünk haza Santa Barbából és a kocsiból készítettem ezeket a képeket. Ilyen narancs szinű volt az egész táj Malibunál.

Saturday, April 26, 2008

Védett kert


Mióta ide költöztünk a hátsó udvart rendezzük állandóan a madarak és a Vizsláim segítségével. A madarak ültetik a fákat a vizslák gyomlálnak. Én meg ami marad azt fényképezem... Sokszor vettem kissebb virágot, hogy szinesebb legyen de a természet mindig visszaállította jungle stylusra. Azért vannak rózsáim és még egy orgona bokrom is ami Californiában nagyon nehezen marad meg és ritkán virágzik. Ennek is kellett vagy 15 év mire az első virág kinyílott rajta. Csodálatos illata van. Lila orgona, mint otthon. Van pár gyümölcs fám is amit már mi ültettünk de a sok másik fától nem igazán marad meg. A két sárga barack fám tavaly egyszerre halt ki amit nagyon sajnáltam, mert évekig csodálatosan finom barack termése volt. Most ültettünk helyette újjat, remélem megmarad.

Ez az az időszak mikor a hatalmas Fikusz fa az udvar közepén levelet hullat és minden tele van vele, nem győzöm söpörni. Viszont a nyáron mikor bejön a hőség finom hüvöset ad ami nagyon fontos. Sokszor 100-110 fok is van a Valleyben és fák nélkül minden kiégne a kertben. Kikit, az Amazon Parrot-ot is ezen a fán fogtam kb 15 évvel ezelőtt. Azóta velünk van. Akkor beszélt Angolul, énekelte a "God Bless America" és "Happy Birthday" számot. Ma már inkább magyarul beszélget, főleg ha akar valamit. "Na mi van neked?" Teljesen úgy hangzik mint én. Az évek során nagyon sok papagáj és kisebb madár élt a kertben. Pl. Love birds (most egy kéket meg is fogtam annyira szelid volt), cockatiels, parakeets, finches, humming birds, mocking birds, lories(nem tudom a magyar nevüket sajnos) és sok más fajta jön csapatostul a Fikusz fa gyümölcsére. A kert igazán egy Bird Sanctuary lett amit nem is bánok. Van az erszényes Oposszum is. Ők éjjel jönnek elő. Ezt épp reggel találták meg a Vizsláim.

Thursday, April 24, 2008

Az öreg galamb tenyésztő

A férjem galambokat tenyészt szabad idejében ami van neki elég sok, már mint idő de galamb is. Talán több is mint kellene! Néha ezeket is fényképezem bár a világítás nem a legjobb ezért nagyon nehéz .


További Digital Art Képek

Ha az ember kezd öregedni valamivel el kell, hogy foglalja magát. Én a fotózást választottam, így legalább kimozdulok a lakásból. Egy kis mozgás nekem sem árt!
Ez az allábbi kép nyert a Photo Showdown Site-on. A cime: Flamingo Cry. Ugyan ezen a siton voltak nyertesek ezek is:
Most 26-án ez a Pigeon képem lett "Pick of the Day" az Imaging Resource Versenyen. Ennek nagyon örülök, mert itt elég nehéz nyerni a sok profi fotós között.

Monday, April 21, 2008

Digi Art képek

Legkedvesebb szorakozásom a computernél a Digi Art. A photoshop CS3-t használom. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Most pl. utoljára ezeket készítettem. Nézd meg őket.



Ennek a "Titokzatos Kert" a neve magyarul. A másik pedig a Morzsikárol: "A nagy Vadász" A véleményedet nyugodtan megírhatod.

Balboa Lake

Van Nuys közepén van egy szép tó ahhol vasárnaponként az emberek összejönnek picknikezni, barbequzni. Sajnos az utóbbi években egyre többen vannak de azért még mindig kimegyek egy egy órát fényképezni. Néha lehet látni fehér daru madarat, azt hiszem az Egretet hívják Darunak magyarul, és Pelikánt is. Tegnap csak libák voltak. A liba is madár, nem? Kattingattam egy pár száz képet, hogy legyen. Némelyik jól megcsipkedett ha túl közel mentem.


Ezeken a képeken most használtam a buzz filtert nagyon gyengén. Hogy tetszenek?
























Érdekes mennyi külömböző nemzetiségű ember lakik a Valley-ben. Épp egy party volt tegnap Hindu vagy Muslim ruhában voltak a nők felöltözve. Némelyik nagyon szép szines volt. Ilyen szürkét még nem láttam ami ezen a képen van.

Monday, April 14, 2008

Poppy Field





Tegnap, vasárnp elmentem egy kicsit kirándulni. A Castaic lake északra van a San Fernando völgytől. Gyönyörű napsütéses idő volt, gondoltam kattintgatok egy kicsit. A lake-nél nem voltak sokan igy tovább mentem. Olyan szép volt az út tele virággal, élveztem nagyon látni a szép tájat. A keskeny erdei úton kocsival megállni nem nagyon lehet, így csak mentem előre míg nem 2 órai kocsikázás után kiértem egy prairire. Hirtelen azt sem tudtam hol járok. Körülöttem minden narancs szinű. Tele az egész hegy oldal a Californiai Poppiv-al. Gyönyörű volt!




A nap még mindig nagyon erősen sütött de azért csináltam egy két képet amit most ide teszek. Ez a Californiai Poppy Reserve at Lancester California.

Saturday, April 5, 2008

HUNCUT VIZSLÁK



Nézd meg a Vizsláimat. Ma csak három van, mert nem tenyésztek, de Piri kölykei egész Amerikában vannak nagyon jó családoknál. Ez a képen a lánya: Morzsa







Nem is olyan könnyű...

ez a blogozás. Össze-vissza jelenik meg. Mindegy itt a többi kép még mindig a Griffith Park Observatory-ról:

Vásárlás Április 5. 2008.



Elmentem vásárolni ma a Costco-ba, mert felhős volt az idő es nem lehet fénykepezni. Mindjárt ott is hagytam egy rakás pénzt a csuda vigye el! Inkább kattintgattam volna az olcsóbb. Na mindegy. Mire hazaértem már késő új képeket csinálni Igy előszedek egy két régit:


Wednesday, April 2, 2008

Los Angeles-i tájképek

GRIFFITH OBSERVATORY
Spring is here in California finally. Sunday I went to the newly renovated and opened Griffith Park Observatory to shot some photos of the downtown view. I took my Canon 40D with two lenses the 24-70 L and the 70-300 IS. The sky was beautiful blue with puffy white clouds. I had visited the Observatory many times before when I came to Los Angeles. It was our favorite place to go on Sundays.

The clouds casts shadows over the town.
From one of the arcade the view of the East side was beautiful.
Big Bear is still white.

Ez a keleti része Los Angeles-nek. A hátterben még havasak a hegyek de lennt a völgyben már nyillnak a virágok. Petőfi jutott eszembe...