Saturday, May 31, 2008

Csodálatos Nyár

A nyár csodálatos a gyönyörű szineivel, a sok kis madár csicsergéssel. Úgy tünik mintha az idő állna pedig nagyon gyorsan repül. Már elmult megint fél év. Legjobban a környezetemen veszem észre. A vizsláim őszülnek, a kertben a virágok elhalnak, semmi sem tart örökké. A nyár sem... Ezért is szeretek fotózni. Legalább a képeken meg tudom örökíteni a pillanatokat.

Az egyik a Trumpet Vine virága ami az udvarom most nyillik az Ökörszem (Humming Bird) örömére. Tele van méhecskével de lepkét még nem láttam rajta.
Vele szembe a Jacaranda fa lilla virága pompázik.
Este leültem a computerhez és elengedtem egy kicsit a fantaziámat. Két képet sikerült összehoznom a ma készített képekből. Hogy tetszik?
Forever: Summer Magic:Írd meg a vélemnyedet légyszíves.

Wednesday, May 28, 2008

Mocking Bird

Nem tudom a magyar nevét de angolul Mocking bird-nek hívjuk. Nagyon szépen énekel de sokszor az ember agyára megy, mert egész éjjel be nem áll a csőre nem lehet tőle aludni. Nálunk is van bellőle pár a kertben. Tavasszal mikor fészket raknak a legzajosabbak. Sokszor megtévesztik az embert, mert untánoznak más madarakat is. Néha szaladok ki a kertbe, milyen új énekes madar jött, de legtöbbször csak a Mocking Bird utánozza amit hallott valahol. Engem nem zavartak soha, sőt még szerettem is hallgatni őket de a szomszédok puskával lövöldöznek rájuk. Egy éjjel Nimród is rálőtt légpuskával és el is vitte a fark tollát. Jót nevettem rajta ugyan úgy énekelt tovább csak most farok nélkül!


A Magnolia fán szeret legjobban. Most virágzik. Még így félig elhervadón is nagyon mutatós, szép virág.



Írd meg a véleményedet: Leave Comment:

Wednesday, May 21, 2008

Szeles furcsa napok.

Ez az időjárás már teljesen kikészít. Nem tudom nálatok milyen de itt Los Angelesben az egyik nap van 105 fok a másik nap pedig 40-el kevesebb, 65 fok. A szél úgy fúj, hogy a Vizsláim se mernek kimenni. A hírekben látom, hogy Riverside-nál tornádó volt. Itt is ömlőtt az eső, a fákat a szél jól megtépte és persze az egész udvar megint tele levelekkel. Söpörhetek!
A múlt héten olyan meleg volt, hogy air condit szereltünk be a Nimród szobájába. Nagyon jól sikerült. Igazán meg vagyok magunkal elégedve. Ma viszont megint a téli takarókat kellett előszednem. Hát normális ez? Kétlem! Ilyen hidegben még az ökörszem is bepisil.

Ezt ma hallottam:

Egy amatör fotóst meghívtak vacsorára a barátai. Gondolta elvisz néhány fotóját bemutatni.
A háziasszony mikor meglátta a fotókat így reagált: "Oh, ezek nagyon gyönyörű képek, biztos nagyon jó géped van!"
A fotós nem reagált erre de mikor búcsúztak így gratulált a háziasszonynak: "A vacsora igazán nagyon finom volt, biztos nagyon jó fazekaid vannak!"

Leave Comment:

Tuesday, May 13, 2008

Descanso Garden

Descanso Garden - Rancho del Descanso
1937-ben a Los Angeles Daily News kiadója, E. Manchester Boddy vette meg az akkori tulajdonostól, a Verdugo családtól és az ő nevéhez fűződik a mostani 150 acres Descanso Garden kiépítése. A La Canada Flintridge area-ban fekszik a gyönyörűen megtervezett mégis teljesen natural kert. In 1938 Boddy építetett egy elegáns 22 szobás mansiont J.E. Dolena Beverly Hills-i építésszel. A környező északi 440 acre is Boddy tulajdonában volt. A garden innen kapja a természetes forrásból a vízet. 1953-ban Descanso Garden a Los Angelesi megye tulajdonába került. Itt megtekintheted a Garden térképét.
Vasárnap, Anyák napján a fiaimmal és Ágival kimentünk sétálni, fényképezni. Kellemes idő volt, nem túl meleg szerencsénkre. Jól el is fáradtam mivel Nimródra rájött a hegymászás és a kijelőlt út helyett a keskeny ösvényeken mászatta velem a hegyet. Igaz én is élveztem csak most fájnak utána a lábaim. Hiába az évek mulnak. Régen ez meg se kottyant! Lehet inkább erre a kis csu- csu vonatra kellett volna ülnöm! Ági és Csaba a virágok között sétált inkább. Sok szép képet sikerült készítenem. Nimródnak már elege is volt a sok kattintgatásból és sietetett, hogy mindent megnézzünk, de mikor hazaérünk ő is szivesen nézegeti a képeket. Ági és Csaba élveszte a sok gyönyörű virágot. Ági elhatározta neki is pont olyan ház kell mint amit Boddy építetett. Neki is állunk az építkezésnek nemsokára... Találkoztunk egy hatalmas őzzel is nagy meglepetésünkre de más állat nem volt. Szerintem elbújtak, hiszen nagyon sok látogatója volt a kertnek az anyák napja ünnep miatt. Madár csicsergést hallotunk de nem láttuk őket. Egy nagy béka volt az első amit lekaptam a Canonnal a Lilly podon csücsülve. Pár teknős, Koi halak. Nem kell sokat várni az írásaimtól, nem vagyok regényíró, mint a férjem inkább nézzétek meg a képeket.
Ahogy megyünk tovább a következő a California Garden ahhol az itteni native kaktuszok, virágok élnek. Nekik sokkal kevesebb vízre van szükségük és a száraz homokos talajon is szépen virágoznak. Pl. a Matilija poppy ami az egyik kedvencem volt. Fogok is ültetni a kertembe.
Ez a fehér a Matilija Poppy - Romneya Coulteri. Ugye de szép? A másik Californiai fa aminek nagyon szép virága van szerintem az Aesclus Californica, más néven California Buckeye tree. Torch Lilly:Rhododentron:Szép vasárnap volt.. jól elfáradtunk a sok sétában .

Saturday, May 10, 2008

Getty Museum

Nimród fiammal a Getty Museumba látogattunk egy vasárnap. Nincs messze tőlünk, Brentwoodban, 10-15 perc kocsival. Gyönyörű modern épület csodálatosan szép kilátással a hegy tetején. így mikor szép tiszta az idő ellátni a Big Bear hegyekig a másik oldalon pedig a Pacific Oceánig. Richard Meier tervezte, le a kalappal szép munkát végzett! Nimród fiam meg is jegyezte neki is ilyen építkezés teszik ..hmn . Ez volt az első látogatásom ide és nem sok tapasztalatom van még az architect fényképezésben de aránylag elég jók lettek a képek. Azért némelyiket átdolgoztam cartoonra, nézzétek meg.
A kertben különösen tetszett a vas álvány amire a Bougainvillea-t futtatták fel. Itt láthatod ezen a képen a három ernyő alaku lugast.


Killátás a Pacific Oceán felé a Labirint kertre. A hegyek mögött már az Oceán van.A kávézó terraszon lehet megpihenni. A kaktusz teraszról látható a Wilshire district. Nimród tanulmányozza az egyik festményt. Szinte hihetetlen, hogy a legkisebb részletekig látható a virágcsokor, mint egy digi fotó. Mennyi türelem és munka van benne. A folyosókon különböző kiállított szobrokat láthatunk. Pl. ez a Seated Cardinal, Giacomo Manzù, 1975–1977
Leave Comment: