Wednesday, July 30, 2008

Vannak ilyen napok...

Voltatok ti már úgy, hogy egy napon minden összejön? Tegnap így volt nekem. Már ott kezdődött, hogy az egyik kocsi megint elkezdett köhögni. Na az mindjárt pár száz dollár ki a zsebből. Utána Csaba foga fájdúlt meg, hál' Istennek a Tibi barátunk rögtön meg is csinálta. Egy kis zseb és száj kinzás után most szép és jó nem nyafog már! Férfiak!! Következő: ülök a computer-nél nagy kényelmesen és elkezd morogni hullámozni alattam a padló. Earthquake!!! Mi már várjuk de azért nem kellett volna jönnie. Szerencsére semmi kár csak a TV-n lévő két disz baba közül az egyik dőlt el. Persze a férfi mondanom sem kell. A nő állt határozottan, mint mindig.
A nap végén azért minden rendben lett. Kaptam egy aranyos látogatót, az egyik 4 lábu unokám jött Las Vegasból. 8 hetes igen aranyos Vizsla fiú. Persze lefotóztam itt a képe nézzétek meg:

Sunday, July 27, 2008

Új játék...

Ha nincs időm vagy erőm elmenni fényképezni a legkedvesebb szórakozásom a Photoshop. Megint felfedeztem egy új játékot amivel a képeimet át tudom festeni, különlegessé tenni. Nem is irok többet inkább felrakom őket, hogy lássátok:

Maszat rajza:Agapantus, most nyillik a kertben nagyon hálás, gumós virág:Lobélia, nagyon pici virág de nagyon mutatós: Nimrod 2003 - ban a 11 kis Vizslával. Ez egy Olympus C750 géppel készült fotó csak át van dolgozva a Photoshopon. Tűz a Valle-ben:
Kacsa család a Japán Kertben:
Gerbera vászonon:Longhorn tehén a kertészetben ahova paprikáért járok: Ki gondolta, hogy egyszer még a paprika szedésben is örömet találok! LaBrea corner vászonon Hollywood-ban: Ilyen káosz van a Hollywood blv.-on. Sajnos a villany belelóg a képbe de ezt a kocsiból kattintottam el a piros lámpánál: Marina lakássor:

Sunday, July 20, 2008

Kiközösített

HOMELESS
FOTOK
Elképesztő, hogy a világ leggazdagabb országában mennyi homeless/hontalan él. Nem emlékszem magyarul, hogy mondtuk de arra sem emlékszem, hogy otthon lett volna olyan aki az utcán lakott. Persze még kislány voltam abban az időben (ne kérdezd mikor, mert titok) de én nem láttam senkit az utcán aludni. Pesten laktam az Országház mellett. Szerintem volt mindenkinek lakása vagy a külömböző intézetekben lett elhelyezve ha rászorult. Na és ott voltak a munkásszállók is. Itt ha kimész a parkokba lépten, nyomon találkozol utca lakókkal. Ezt a képet a Santa Monika Beachen fényképeztem. Nagyon sok közüllük a Vietnámi háború veteránja. 80%. ban elmebetegek.
Rossz nézni, hogy az állam a saját állampolgárain nem tud többet segíteni. Ehhez persze hozzájárulnak az illegálisan beözönlő mexicóiakat, mert ők teszik ki az illegálisok többségét itt Californiában, akik minden segítséget megkapnak. Úgy orvosi mint létfenntartási segélyt. Ennek ellenére annyi kárt okoznak, szemetet piszkot csinálnak mindenhol ahhol megjelennek. Persze ez nem minden mexicóira vonatkozik de a többsége az ide beözönlő illegálisnak ilyen. Pl. A market elött miért kell a piszkos pelenkát, szemetet kidobni? Ezt soha nem értettem meg. Hát ők nem oda járnak vásásrolni? Ezzel szemben a homeless emberek nem is okoznak annyi kárt és szemetet. Igyekeznek a tulajdonukban lévő dolgokat kis market kosarakban összeszedni, rendben tartani. Hidak, régi épületek, parkok lakói. Sajnos az állam arra hivatkozik, hogy nincs több pénz új intézetekre, több segélyre a számukra. Kiváncsi leszek arra mi lesz ha az iraqi háboru veteránjai is haza jönnek. Vajjon hány kerül az utcára bellöllük.
Remélem a következő President talál valami megoldást de nem sok reményem van rá.

Tuesday, July 8, 2008

Forró napok Californiában


Awesome News Photos - Hot days in California (Boston.com)

Az elmúlt 2 hétben a nagy forróság miatt California megint ég. Ez borzalmas károkat okoz nem csak a lakósságnak de a természetnek is. Az amúgy is száraz területeken még az a kevés növényzet is kiég ami adott menedéket, hűvöset az ott élő kis állatoknak. A West Coast legszebb részein van megint a tűz.
Nézzétek meg ezeket a KÉPEKET amit a Boston.com hozzott le, a hírek ugyan angolul vannak de talán letudjátok fordítani a Blogon lévő fordítóval.

Nálunk a közelben most nem ég semmi de nagyon melegek vannak. Én is kimentem vasárnap a Santa Monica Beach-re sétálni, fényképezni. Kellemes idő volt kinnt, millió ember alig találtam parkoló helyet. A nap erősségét a tengerparton nem lehet érezni így jól leégtem pedig az árnyékból fotóztam. A képek egyik része a Marina del Rey-en készült a Fisherman's Village-ben. Régen mikor még a fiúk kisebbek voltak sokat jártunk ki együtt finom sült halat és kagyló levest enni.

Ezek az én képeim:
Sok volt a Pelikán és pár Daru is. Marina del Rey után felvezettem Venice és Santa Monica Partra. Sajnos a Venice Beachen nem találtam parkolót így nem tudtam megállni. Az igazság, hogy túl sokat kellett volna gyalogolnom a nehéz kamerával. Még hogy az enyém nehéz...., akkor nézzétek meg ezt a kamera lencsét. A Fishermans Village-ben találkoztam vele Canon EF 600 mm-es zoom. Elég lehet cipelni! Ezzel már komolyan lehet fotózni!A Santa Monica Beach-nél végre be tudtam parkolni. A levegő nagyon nehéz, nedves volt. A hőség és a három napos 4th. of July ünnep miatt rentgetegen voltak .
Özönlött a nép a Pier-re:Ez egy megemlékezés az iraqi háborúban elesett katonákról. Minden nap egyre több és több kereszt... Ezek a képek fennt a sétányról készültek.