Monday, August 18, 2008

Kínai város Los Angelesben


Egyik érdekessége Los Angeles-nek a Kinai város. 1938 Junius 25 - kén Los Angeles Governorja Merriam nyitotta meg America első hivatalos Kinai Centerjét itt Los Angelesben. Minden üzlet, bank, étterem, épület kinai-amerikai tulajdonban van úgy tudom. Nagyon szép szines világ.

Érdekes látni a sok szines kerek lámpat ahogy az ember sétál alattuk.


Gyönyörű a tető szerkezet építésük is.

Igyekeztem lefotózni bár eléggé sütött a nap. Sok kis üzlet van ahhol nagyon olcsón lehet találni bizsút, játékot és más kacatot. Azért van drágább jade és más ékszer is. Este nagyon szép lehet a kivilágított logó lápákkal de én nem vártam már meg. Talán majd még visszamegyek...

Sunday, August 17, 2008

Nagy macskák


Én ugyan kutyás vagyok de szeretem a macskákat is. A Vizsláim mellett nem nagyon tudok macskát tartani. Azért mindig meg meg látogat egy egy a környékből. A legszebb és legnagyobb macska fajta a Tigris. A Los Angelesi állatkertben is van egy Sumatriai Tigris család 3 kölyökkel.

Friday, August 15, 2008

Hollywood ahogy én látom.

Mikor ide jöttünk Los Angelesbe, Hollywoodban laktunk 2 évig. Csak később költöztünk ki a Valley-be ahhonnan most is írok. Hollywood leghíresebb része a Hollywood Blvd ahhol a sztarok csillaga látható. Annak aki itt él igazán nem nagy szám de a túristák nyűzsögnek .
A Chinese Teather előtt a film karaktereknek beöltözött alakok bosszantják az embereket.
Most készült el 2 éve a Kodak Teather ahhol el - el lehet nézelődni, vásárolni. Még télen készítettem ezeket a képeket ott, de most, hogy van az új filter amivel szórakozok így felteszek nektek egy párat nézegetni. A véleményeteket nyugodtan írjátok meg, nem vagyok szívbajos!

Friday, August 8, 2008

Magyar Bogrács Gulyás

Már régen meg van a Bográcsunk, de eltelt 10 év mire újra elővettük. Egyszerűbb a gázon elkészíteni pedig teljesen más íze lesz ha kinnt a szabadban főzzük. Csaba válalkozott rá, hogy tüzet rak és kevergeti is, mert én ugyan nem ülök ott órákat a tűz mellett. Kivételesen nem marha húsból készült ahogy mindig szoktam hanem disznóból. Nagyon finom lett!

In English:

Hungarian Goulash
BOGRACS GULYAS

True Hungarian goulash is a spicy, rather thin stew to which potatoes or other vegetables are added shortly before serving. Traditionally, it was cooked in a bogracs, or cauldron, over an open fire. In a modern kitchen it should be cooked slowly in a heavy pot on a low, steady source of heat. It cannot be rushed, but the results are worth it. A good goulash is a meal in itself, needing nothing more than fresh bread to soak up the sauce. The inspired cook can invent scores of variations on the basic gulyas recipe, despite conditions of life in the supermarket era. Bogracs gulyas always tastes best with a dry white wine—a Badacsonyi Keknyelu or a Leanyka. One of the lighter cakes would be the best choice for dessert after any kind of gulyas.


1 large onion, finely chopped
About 3 tablespoons cooking oil or lard
1 1/2 pounds lean stewing beef, cut in 1-inch cubes
1 teaspoon paprika
t/2 teaspoon caraway seeds, mashed with the back of a spoon
Pinch of marjoram
Salt
2 cloves garlic, peeled and chopped
4 cups beef stock or canned beef broth
1 medium green pepper, cored and cut in 1/2-inch strips
3 small peeled tomatoes, preferably canned
2 pounds (about 8 or 9 medium) potatoes
Csipetke (pinched noodles) (optional)

Using a Dutch oven or a heavy casserole with a cover, sauté he onion in 3 tablespoons of oil or lard until it wilts. Remove to side dish. Pat the meat dry and brown it, using more oil or lard if necessary. Put the meat in the side dish. Pour l/2 Cup of water into the pot, scrape up the juices and stir in the paprika, caraway seeds, marjoram, and 1 teaspoon of salt. Add the garlic. Put the beef and
onions back in the pot, and add enough stock to cover the meat by
inches. Simmer for 1 hour, covered, adding more stock (or water) as neces­sary to keep the meat well covered with sauce. Mix in the green pepper strips and tomatoes and continue simmering. Peel the potatoes and cut them in 1/2-inch diced keep them in cold water until ready to use. When the gulyas has been simmering for 1 1/2 hours, stir in the potatoes and 1 teaspoon salt and enough water to cover them. Simmer another 25 minutes, partially covered, or until the potatoes are done. Ideally, gulyas has the consistency of a good Manhattan clam chowder, though it can also be somewhat thinner.
If it is too thick, add some hot water, a little at a time. Degrease and taste the sauce. It may need more salt. Stir in the csipetke and serve. Gulyas is usually brought to the table in the cooking pot or a soup tureen and ladled out into flat soup bowls.

Wednesday, August 6, 2008

Állatkert

Massai Zsiráf - Giraffa camelopardalis tippelskirchi :

Tudod-e milyen fontos szerepük van az Állatkerteknek? Mennyire sokat lehet tanulni az Állatvilágról? Mennyi állatot mentettek már meg a teljes kihalástól az Állatkertek? Nem is gondolunk arra, hogy az unokáink már nem is ismerhetnek meg sok fajt, mert kihall. Nézzétek meg a KÉPEKET!
Nagyon sokban hozzájárul az emberek gonoszsága, butasága ehhez az exotikus állatfajok kihalásához. Afrikában például ilyen a SUPER MARKET!
Én nagyon szeretek kimenni, sétálni és fényképezni. Hamár Afrikába nem tudok eljutni legalább így láthatom őket. Ha lesz időm ezen a nyáron még majd elkocsikázok a San Diégói Wild Life Reservátumba ahhol szabadon vannak nem ketrecekben. Sajnos nagyon be van osztva az időm pedig készülök nagyon. Addig is a séta jót tesz és a Los Angelesi állatkert, ahogy mondják egy köpésre van.
Andean Kondor keselyű:
Amerikai Flamingók - Phoenicopterus ruber :Chilei Flamingo - Phoenicopterus: Kacagó Kookaburra:
Alpine Goat - Capra hircus:

Sunday, August 3, 2008

Leszálltak a Mars lakók...na és?

Tegnap olvastam a nagy hírt, hogy a Marson vizet találtak. Elösször nagyon izgatott lettem - még ilyet: a Marson is van víz - de aztán lenyugodtam ez nem azt jelenti, hogy holnap már kezet is fogunk a kis Marslakókkal hiszen ők már régebben leszálltak ide de nem valami jó vezetők, mert a leszálló pályat eltévesztették. Senki nem élte túl a karambolt. Itt a bizonyíték:

Ez a kép Burbank, California - ban készült és mindenki megnézheti. Azóta nem mertek mégegyszer jönni, jobb ha mi megyünk oda. Úgyis túl sokba kerül az utazás!