Tuesday, November 17, 2009

Sűtő tök

Kedvenc ételem volt otthon gyerek koromban. Sajnos az itteni tök amit mi Pumpkin-nak hívunk egészen más ízű egyáltalán nem parázs, édes pedig ilyenkor van a szezonja. Ezt a GIF képet a kivájt tökről a PhotoFuniával készítettem. Ti is kipróbálhatjátok.
Tok sutes

Photoshop

Előszedtem pár régebbi képet, hogy átdolgozzam a Photoshop-al. Ez az első. A kerti Magnólia fa virágja ami sajnos most a nagy melegben kiszáradt hiába locsoltuk. Nagyon tetszik a virág majd ültetek újat. Még így félig elhervadóban is szerintem nagyon elegáns, szép. Az "Aging Beauty" címet adtam neki.
Forever
Tegnap kilépve az ajtón a kis mókusba ütköztem. Teljesen szelíd el sem akar menni mikor fényképezem. Jól meghízott úgy látszik hidegek jönnek felénk. Mióta a nagy szél vihar letörte az ágat amin a fészek volt előre költözött. Örülök, mert a Vizslák már nagyon figyelték hátúl. Irtó aranyos nem szeretném ha megfognák.

Saturday, November 14, 2009

Amerikai kényelem - Goodby Mustang

Goodby Sexy Ford Mustang Gt. Welcome Dream Chevy Silverado

A Silverado képét egy kicsit átrajzolgattam cartoon szerűre, hogy én is szórakozzak vele egy kicsit. Nem ilyen teljesen új. Ez most az amerikai fiatalok egyik kedvenc autója. Vegyünk amerikai készítésű kocsit! A Chevrolet az egyik legrégibb márka. Nekünk is az volt 1973 -ban egy Chevrolet Impala, hasonló szinben lenyithatós tetővel. Úgy úszott az autó pályán mint egy csónak mikor beleültem. Nem lehetett a sebességet sem érezni. Irtó kényelmesek és remélhetőleg még mindig megbízhatók.

Micsoda csodálatos ország ez a USA. A lehetőségek hazája, legalább is az volt és azt jelentette milliók számára. Még mikor én jöttem is aránylag nagyon jó élet volt annak aki igyekezett becsületesen szorgalmasan dolgozni, spórolni. Nem hasonlítom az átlag embert a gazdag milliomosokhoz azok felette vannak mindenkinek itt is. Ugyan úgy nem hasonlítom a léhűtő, csaló, swindliző alacsonyabb és magasabb helyzetek élőket sem a rendes emberhez. Azok külön kategória és megélnek mindig mindenhol, mint a patkány. Van bellőlük a minden rétegben. A rendes ember issza meg mindennek a levét itt az USA-ban is. Ennek ellenére még mindig a legjobb hely lakni ahhol még mindig szabadság van. Én nagyon hálás vagyok, hogy ez az ország befogadott és otthont adott. Sajnos a sok lopás és harácsolás ezt az országot is oda fogja vezetni, hogy a dolgozó nép elszegényedik. Mindez azért jutott most eszembe, mert tegnap elmentünk becserélni a fiam Mustángját egy Chevrolet Truck-ra a Dealer-hez. Jó pár hete keresi már amit szeretett volna és most végre talált egyet. Régen ez nem volt itt probléma, mert az ember bement és megrendelte semmi különösebb nehézséggel nem járt és nem ment tőle csődbe. Ma már ez nem így van. A Dealer-ek (ahol a kocsikat árulják) üresek, mert az átlag embernek már nincs annyi pénze, hogy új kocsit vegyen, mint pl. 30 éve. Ma már kölcsönt is nagyon nehezen adnak, mert a bankok csődbe mentek. Mégis az utcán annyi új kocsit lehet látni, igaz nem veszik meg az emberek csak bérlik amig tudják fizetni. Szerencsénk volt találtunk egy 2007-es truck-ot amelyiknek csak egy tulajdonosa volt előttünk és 23 ezer mile van csak benne, ami semmi. Van rá még 3 év teljes garancia. Egy ilyen Chevrolet Silverado 1500 fele áron van, mint az új. Motorozáshoz kell, mert a Mustánggal nem lehet a motorokat vinni a hegyekbe. 6 személy fér bele és 4 motor. Nagyon jó! Csaba nagyon örül, jó vezetni egészen olyan, mint egy nagyobb személy kocsi.

Most már csak a Jeep-em hibáját kellene megtalálni ami egy rejtély. Utána száguldozhatunk....és kattingathatunk! Nézzétek meg a Huncut Vizsla Blogot tettem fel két új magyar kutyus Videot, aranyosak!


Huncut Blog

Thursday, November 12, 2009

Novemberi hangulat

Lassan megint eljön az év vége. Halloween után nagyon gyorsan telnek a napok mivel az órát hátra vittük 1 órával. Jönnek az ünnepek sorban egymás után kezdve az én szüli napommal, utána Thanks Giving, Karácsony és Szilveszter ....és el is illant egy év megint sajnos.
Én ezt az óra tologatást soha nem tudtam megszokni itt az USA-ban mivel állandóan kizökkent a rendes vágányból. Igaz egy órával tovább alhatunk de 6 órakor délután már sötétedik. Semmi átmenet egyik napról a másikra csak tél van. A napok hírtelen nagyon rövidek lettek aminek egyáltalán nem örülök. Nem tudom ti hogy vagytok vele de engem a nap éltet, a sötétet nem szeretem. Soha nem is voltam éjjeli bagoly. Jobban szeretem a nyarat és a tavaszt a gyönyörű napsütéssel. Még szerencse, hogy itt, Californiában azért napközben szép idő van, csak estére hűl le. Talán ezek a gondolatok vezették a kezemet mikor ezt a képet raktam őssze. Egy kicsit sötétre sikerült de épp hozzá illik a mostani napokhoz.

BOO !
Itt már jobb hangulatom volt és ez szinesebb is lett.
Elements.

Friday, November 6, 2009

Elvadúlt Kert

Wild Garden.
Ez a címe a legújabb képnek. Három külön fotóból készült egymásra rakva és különböző ecsetekkel átdolgozva. Hogy tetszik? Nem értem rá fotózni menni így nem tudok nektek új képeket feltenni. A Jeep-em megint vacakol és nincs kedvem vele messze kocsikázni, mert félek leáll és akkor várhatok. Így csak épp a szükséges helyekre megyek el gyorsan úgy is itthon kell lennem, mert a fiúk dolgoznak. A régi képekkel szórakozok.

Letter to be Read.
Time for Miracles
Wisdom, Strenght and Dream.Csaba